Marchew z konfiturą morelową
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Marchew z konfiturami morelowymi może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 74 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka konfitur morelowych, złote rodzynki, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Konfitury Morelowe, Konfitury Morelowe Z Kurczaka, oraz Przetwory Morelowo-Cytrusowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Doprowadzić marchew i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do medium, przykryj i paruj, aż marchewki będą po prostu miękkie, o 5 minutach.
W międzyczasie w rondlu wymieszaj konfitury morelowe, skrobię kukurydzianą, suszone morele i rodzynki.
Umieścić na średnim ogniu i gotować, aż mieszanina bąbelki, zgęstnieje i staje się jasne, 2 do 3 protokół.
Po ugotowaniu marchewki odcedzić i wymieszać z konfiturą morelową.
Wlać do naczynia do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż sos zgęstnieje dalej i zmieni kolor na jasnobrązowy, około 15 minut.