Malinowo-Kremowy Tort Czekoladowy

Malinowo-Kremowy Tort Czekoladowy
Malinowo-kremowy tort czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 21g tłuszczu i w sumie 427 kalorii. Ten przepis służy 10. Za $1.0 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką maliny, proszek do pieczenia, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Z Kremem Malinowym, Tort Z Kremem Malinowym, oraz Tort Z Kremem Malinowym.

Instrukcje

1
W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Ubij jajka i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Połącz mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę; stopniowo dodawać do kremowej mieszanki na przemian z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
3
Wyłóż nasmarowany 15 cali. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia z woskowanym papierem; nasmaruj papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Rozłóż ciasto równomiernie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, gdy ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu na środku. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt; ostrożnie wyjmij papier. Ochłodzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Do nadzienia przecier Maliny w robocie kuchennym. Odcedź, rezerwując sok i odrzucając nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
SokSok
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Umieść sok w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Posyp żelatyną; odstawić na 1 minutę. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
9
W małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
10
Dodaj cukier cukierniczy i wanilię; ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż w mieszankę malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MalinyMaliny
WaniliaWanilia
11
Przytnij krawędzie z ciasta.
12
Pokroić na cztery 7-1/2-in. x 4-1 / 2-w. prostokąty.
13
Umieść jeden prostokąt na półmisku do serwowania; posmaruj jedną trzecią nadzienia. Powtórz warstwy dwa razy. Top z pozostałym prostokątem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
14
W przypadku ganache umieść kawałki czekolady i śmietanę w małym rondlu. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Rozłóż na torcie. Wstaw do lodówki na 2 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Torte działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn