Malezyjska Sałatka Arbuzowa

Malezyjska Sałatka Arbuzowa
Malezyjska Sałatka z arbuza może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 357 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, korzeń imbiru, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Malezyjski Kerabu Beehoon (Sałatka Z Makaronem Ryżowym), Sałatka arbuzowa z arbuzowym winegretem, oraz Malezyjska Gado Gado (Sałatka Jarzynowa Z Sosem Orzechowym) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 1 1/2 szklanki przyprawionego octu ryżowego do wrzenia w rondlu i wymieszać w 2 kawałki pokruszonego korzenia imbiru, szalotki, płatki czerwonej papryki, 1/4 szklanki jasnobrązowego cukru i 1 łyżeczkę soli. Wymieszać, aż brązowy cukier i sól rozpuszczą się, i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy PrzyprawionyOcet Ryżowy Przyprawiony
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Włożyć arbuzową skórkę do dużej, żaroodpornej, niereaktywnej miski, a płyn do wytrawiania przecedzić przez sitko o drobnej siateczce do arbuzowej Skórki. Wymieszać do połączenia i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Boczek pokroić na kawałki po ostygnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Do dressingu umieść 1/2 szklanki obranego i posiekanego imbiru, czosnku, soku z limonki, 1 szklankę przyprawionego octu ryżowego, 2 łyżki jasnobrązowego cukru, 1/2 łyżeczki soli i łodygi kolendry w blenderze. Blend na dużej prędkości, skrobanie w dół Blender strony od czasu do czasu, aż imbir i kolendry łodygi są sproszkowane i opatrunek jest dokładnie mieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy PrzyprawionyOcet Ryżowy Przyprawiony
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Aby zmontować, umieść około 1 szklankę kostek arbuza na talerzu sałatkowym i skropić około 2 łyżkami dressingu. Top z około 2 łyżki marynowanej Skórki, 1 do 2 łyżki bitów boczku, 1 łyżka liści kolendry, i około 1/2 łyżki posiekanej zielonej cebuli, lub do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Kawałki BoczkuKawałki Boczku
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawSałatki
OkazjeLetnie
Magazyn