Makaron, styl staroświecki, na okładkę: Pasta al ' Antica Per Timpano

Makaron, styl staroświecki, na okładkę: Pasta al ' Antica Per Timpano
Pasta, staromodny styl, na pokrycie: Pastan al ' Antica Per Timpano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 106g tłuszczu, oraz w sumie 1940 kalorie. Na 6,54 zł za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz prosciutto crudo, mielona wołowina, kilka krat gałka muszkatołowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 83%. Spróbuj Pasta con la zuccan alla napoletana (makaron z dynią zimową, w stylu Neapolu), Makaron po sycylijsku z bakłażanem, pomidorami i ricottą Salata (Pastan Alla Norma), oraz Pastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu kurwy} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 6 litrów wody w garnku do spaghetti, zagotuj i dodaj 2 łyżki soli. Upuść makaron i gotuj 2 minuty mniej niż instrukcje dotyczące opakowania, Usuń i odśwież pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Wyjąć z orzeźwiającej kąpieli i wymieszać z 2 łyżkami oleju i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Rozwałkuj makaron frolla do grubości 1/4 cala. Masłem metalową miskę i kurzem z bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Ułożyć makaron frolla w całkowicie linii wszystkie miski plus 1 1/2 cala nad krawędzią i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Połowę ugotowanego rigatoni wymieszać z 2 1/2 szklanki Ragu Napoletano, 1/2 szklanki Parmigiano i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane RigatoniGotowane Rigatoni
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
7
Wymieszać pozostałą połowę ugotowanego rigatoni z połową besciamelli, 1/4 szklanki parmigiano, prosciutto i obfite ruszt gałki muszkatołowej, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane RigatoniGotowane Rigatoni
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
ProsciuttoProsciutto
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8
Biały wymieszany makaron włożyć do formy i lekko docisnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
9
Posypać tartym Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
10
Klopsiki (polpette) układamy ostrożnie na białym makaronie w spójnej warstwie i ostrożnie dociskamy do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
11
Posypać Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
12
Umieść czerwony makaron na polpette i delikatnie naciśnij.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
13
Złóż dodatkowe 1 1/2 cala makaronu frolla na całej rzeczy i naciśnij delikatnie. Przykryć otwartą górę folią i wstawić do piekarnika, aby piec przez 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
14
Wyjąć z piekarnika, zdjąć folię, odwrócić na duży talerz i odstawić na 3 minuty. Ostrożnie poluzuj makaron wokół podstawy nożem i Pukaj kostkami, aby wyjąć z miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Podawać natychmiast z pozostałym Parmigiano na boku. To będzie cięte jak ciasto do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
16
Zrób studnię w mące na drewnianej powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
17
Pokroić smalec na kawałki 1/4 cala i umieścić na środku studni z żółtkami, solą i łyżeczką lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
SmalecSmalec
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
18
Dobrze wymieszać z końcami palców, tworząc grudkowatą masę. Połączyć jako ciasto i ugniatać przez 4 do 5 minut. Owinąć w folię i odstawić.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
19
W dużym garnku do makaronu lub holenderskim piekarniku, połącz cielęcinę, wołowinę, cebulę i olej na dużym ogniu i gotuj, aż mięso zostanie smażone ze wszystkich stron, a soki mięsne wyparują, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
20
Dodać wino i gotować, stale mieszając, aż wino odparuje i mięso jest ciemniejszy brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
21
Mieszać w pomidory, kiełbaski, sól, i płatki chile. Zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu i gotować 21/2 do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu i odtłuszczając tłuszcz w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
22
Zdjąć z ognia i usunąć mięso z ragu. Wyreguluj przyprawy solą i pieprzem i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)wołowina pokrojona w kawałkiwołowina pokrojona w kawałki7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichleb jednodniowy pokrojony w kostkęchleb jednodniowy pokrojony w kostkę3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibułka tostowabułka tostowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento5(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento2kilogramyobrane całe pomidory, zmiażdżone ręcznie i soki zastrzeżoneobrane całe pomidory, zmiażdżone ręcznie i soki zastrzeżone11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, drobno rozdrobnionamarchew, drobno rozdrobniona1szczyptaSzczypta gorących płatków chileSzczypta gorących płatków chile4żółtka jajżółtka jaj3jaja pobijanejaja pobijane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiporwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)2(zima)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka4(zima)mąkamąka3(zima)posiekane świeże liście tymianku lub 1 łyżka suszonegoposiekane świeże liście tymianku lub 1 łyżka suszonego3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony4ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojoneząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone567Orzechy dowolne (posiekane)mielona wołowina, najlepiej chuckmielona wołowina, najlepiej chuck8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTrochę lodowatej wodyTrochę lodowatej wody227Orzechy dowolne (posiekane)słodkie włoskie kiełbaskisłodkie włoskie kiełbaski7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos1(może być lub przeglądać)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKilka krat gałka muszkatołowaKilka krat gałka muszkatołowa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1Cebula hiszpańska, posiekana w 1/4 cala kostceCebula hiszpańska, posiekana w 1/4 cala kostce4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo starty Parmigiano-Reggianoświeżo starty Parmigiano-Reggiano1bunchPietruszka włoska drobno posiekana daje 1/4 szklankiPietruszka włoska drobno posiekana daje 1/4 szklanki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipecorino, tartepecorino, tarte1(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzeszki piniowe, opiekane przez 2 minuty w piekarniku 400 stopniorzeszki piniowe, opiekane przez 2 minuty w piekarniku 400 stopni227Orzechy dowolne (posiekane)prosciutto crudo, kostka 1/4 calaprosciutto crudo, kostka 1/4 cala1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól do smakuSól do smaku2kilogramyobrane pomidory i soki San Marzano, przepuszczane przez młyn spożywczyobrane pomidory i soki San Marzano, przepuszczane przez młyn spożywczy227Orzechy dowolne (posiekane)cielęcina pokrojona w kawałkicielęcina pokrojona w kawałki907Orzechy dowolne (posiekane)makaron rigatoni lub zitimakaron rigatoni lub ziti170Orzechy dowolne (posiekane)smalecsmalec
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia72
Magazyn