Lukier Waniliowy
Lukier waniliowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 0g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Dobrze sprawdza się jako lukier. Jeśli masz pod ręką mleko, cukier puder, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Lukier Maślany Waniliowy & Lukier Z Serem Truskawkowym, Zdrowe niskowęglowodanowe i bezglutenowe ciasto waniliowe z lukrem waniliowym, oraz Mini babeczki waniliowe z lukrem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, z mikserem (najlepiej wyposażonym w mocowanie trzepaczki) na małej prędkości, ubić masło, 2 szklanki cukru pudru i sól do wymieszania.
Dodać mleko i wanilię; ubić do wymieszania.
Dodać pozostały cukier puder, 1 szklanka na raz, ubijając aż włączone. Włącz mikser do wysokiej prędkości i pokonać lukier, aż puszyste i gładkie.
Lukier do kawy: mleko i wanilię zastąpić 4 łyżeczkami instant espresso w proszku rozpuszczonymi w 3 łyżkach gorącej wody, a następnie schłodzone.
Lukier cytrynowy: mleko zastąpić 2 łyżkami soku z cytryny, a wanilię 2 łyżeczkami startej skórki cytrynowej.
Lukier miętowy: waniliowy zastąpić 4 łyżeczkami crme de menthe lub 1 łyżeczką ekstraktu mięty i 2 lub 3 krople zielonego barwnika spożywczego, w razie potrzeby.
Lukier pomarańczowy: mleko zastąpić 2 łyżki soku pomarańczowego i wanilii z 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej.