Lukier Dekorator Domów Cukierków
Przepis na lukier Candy House Decorator można przygotować w około 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka, 1 g tłuszczu i łącznie 1333 kalorii. Za 2,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1 osobie. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety wegetariańskiej bezglutenowej, bezmlecznej i lakto ovo. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka wody, kremu z kamienia nazębnego, białek jaj i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako lukier. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 20%. Podobne przepisy obejmują lukier dekoratorski, korę cukierków z piernika i lukier maślany w batoniku.
Instrukcje
W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i wodę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj bez mieszania, aż termometr do cukierków wskaże 234° (faza miękkiej kulki).
W międzyczasie w dużej misce ubijaj białka jaj i krem kamienniczy na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj mieszaninę cukru, ubijając na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści, około 8-10 minut. Użyj do dekoracji domków z piernika lub innych projektów świątecznych według uznania.