Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco
Czerwony Lucjan zapiekany w soli z sosem Romesco to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka migdałów, cebuli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sól Pieczone Czerwony Snapper Przepis, Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, oraz Pieczony Czerwony Lucjan w sosie koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć pomidory, paprykę i cebulę w małym naczyniu do pieczenia z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pieczeń, aż częściowo zwęglone, obracając co 15 minut, o 45 minut. Przykryć folią; odstawić na 15 minut.
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać chile; smażyć, aż ciemnieje i lekko nadmuchane, obracając raz, o 30 sekund.
Przenieść do małej miski.
Dodać wystarczającą ilość gorącej wody do pokrycia.
Obrać i nasion ancho chile, pomidory, i papryka; miejsce w blenderze. Cebulę obrać, grubo posiekać i dodać do blendera.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać migdały; smażyć, aż lekko tosty, o 1 minutę.
Dodaj 1/4 Puchar extra-virgin oliwy z oliwek, czosnek, ocet, chleb, i papryka do blendera; blend do grubej puree.
Przełożyć do miski; doprawić solą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieść 1 rybę w każdej z dwóch metalowych patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Przykryj każdą rybę 3 funtami soli.
Mżawka 1 1/2 szklanki wody nad solą w każdej patelni. Używając rąk, zapakuj sól na rybę, aby całkowicie pokryć.
Piec ryby, aż termometr włożony do środka rejestry ryb 57°, o 30 protokół. Delikatnie rap solną skorupę z tyłu łyżki do pęknięcia; ostrożnie usunąć sól. Użyj pędzla do ciasta, aby usunąć pozostałą sól. Ostrożnie przełożyć całą rybę na półmisek i podawać z sosem.
* Sprzedawane na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.
Szef kuchni José Andrés mówi, że porównywanie pimentón, Hiszpańskiej wędzonej papryki, do odmiany supermarketu jest jak " porównywanie jej do czerwonego proszku."Pimentón to słodko dymny smak we wszystkim, od kiełbasy chorizo po paellę. Szukaj dulce (sweet) I de la Vera na etykiecie. Papryka z regionu La Vera jest zawsze suszona dymem, w innych regionach suszona na słońcu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.