Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco

Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco
Czerwony Lucjan zapiekany w soli z sosem Romesco to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka migdałów, cebuli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sól Pieczone Czerwony Snapper Przepis, Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, oraz Pieczony Czerwony Lucjan w sosie koperkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć pomidory, paprykę i cebulę w małym naczyniu do pieczenia z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pieczeń, aż częściowo zwęglone, obracając co 15 minut, o 45 minut. Przykryć folią; odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać chile; smażyć, aż ciemnieje i lekko nadmuchane, obracając raz, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
4
Przenieść do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać wystarczającą ilość gorącej wody do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Odstawić na 30 minut.
7
Obrać i nasion ancho chile, pomidory, i papryka; miejsce w blenderze. Cebulę obrać, grubo posiekać i dodać do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
PomidorPomidor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać migdały; smażyć, aż lekko tosty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
10
Przenieść do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Dodaj 1/4 Puchar extra-virgin oliwy z oliwek, czosnek, ocet, chleb, i papryka do blendera; blend do grubej puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
PaprykaPapryka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Przełożyć do miski; doprawić solą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść 1 rybę w każdej z dwóch metalowych patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Przykryj każdą rybę 3 funtami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Mżawka 1 1/2 szklanki wody nad solą w każdej patelni. Używając rąk, zapakuj sól na rybę, aby całkowicie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec ryby, aż termometr włożony do środka rejestry ryb 57°, o 30 protokół. Delikatnie rap solną skorupę z tyłu łyżki do pęknięcia; ostrożnie usunąć sól. Użyj pędzla do ciasta, aby usunąć pozostałą sól. Ostrożnie przełożyć całą rybę na półmisek i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
5
* Sprzedawane na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.
1
Szef kuchni José Andrés mówi, że porównywanie pimentón, Hiszpańskiej wędzonej papryki, do odmiany supermarketu jest jak " porównywanie jej do czerwonego proszku."Pimentón to słodko dymny smak we wszystkim, od kiełbasy chorizo po paellę. Szukaj dulce (sweet) I de la Vera na etykiecie. Papryka z regionu La Vera jest zawsze suszona dymem, w innych regionach suszona na słońcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
PaprykaPapryka
KiełbasaKiełbasa

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia70
Magazyn