Lody śliwkowe z sosem Śliwkowo-koniakowym
Lody śliwkowe z sosem Śliwkowo-koniakowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 159 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, cukier, fioletowe śliwki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, oraz Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym.
Instrukcje
Połącz śliwki i cukier w średnim rondlu; gotuj na średnim ogniu 5 minut lub aż śliwki będą miękkie i cukier się rozpuści.
Umieść mieszaninę śliwek w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedzić mieszaninę śliwek przez sito do miski, aby odmierzyć 2 1/4 szklanki puree i wyrzucić ciała stałe. Przykryć i schłodzić całkowicie.
Połącz 1 1/2 szklanki puree śliwkowego i mleka w puszce zamrażarki do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić do twardości (około 1 godziny).
Połącz 3/4 szklanki puree śliwkowego i koniaku w małej misce. Łyżkę lodów i posypać migdałami.