Lody Guinness z precelkami w czekoladzie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów Guinnessa z precelkami pokrytymi czekoladą. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Mieszanka precli pokrytych czekoladą, guinness, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Naleśniki czekoladowe Guinness z pienistą bitą śmietaną i syropem czekoladowym Guinness, Precle Pokryte Czekoladą, oraz Precle pokryte czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz Guinness ze śmietaną i mlekiem i doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu. W dużej misce ubić żółtka z cukrem. Stopniowo dodawać gorący krem Guinness do żółtek, ubijając stale, aż dobrze wymieszane.
Wlać mieszaninę do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż pokryje tył łyżki, około 6 minut; nie pozwól, aby się zagotował.
Wlać krem do średniej miski ustawionej w dużej misce wypełnionej lodowatą wodą.
Odstawić, aż krem będzie zimny, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.
Wlać krem do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta (może to być konieczne w 2 partiach). Zapakuj lody do szczelnego pojemnika i zamrozić do twardości, około 4 godzin.
Łyżka lodów do misek i top z niektórych precle pokryte czekoladą.