Lody
Lody mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 97 g tłuszczu, oraz w sumie 1825 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, wody, cukierków czekoladowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Waniliowe Chai.
Instrukcje
Zmielić ciasteczka, toffi bary, cukierki czekoladowe, i cukierki czekoladowe masło orzechowe oddzielnie (nie zbyt dobrze) w robocie kuchennym i rozłożyć je na 4 talerze. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym lub woskowanym. Używając dużej miarki do lodów, wyjmij duży, okrągły "głaz" lodów i użyj 2 widelców, aby zwinąć go w jedną lub więcej polew ziemi, aby pokryć. Ostrożnie przenieś "głaz", widelcami, na przygotowaną blachę do pieczenia. Kontynuuj, aby jak najwięcej "głazy", jak można. Przykryć blachę z tworzywa sztucznego i umieścić go w zamrażarce, podczas gdy sos.
Połączyć cukier i wodę w ciężkim dnie rondel na średnim ogniu. Zrób zamieszanie. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i niech gotować, bez mieszania, aż syrop gotuje się do karmelu, 10 do 15 protokół. Gdy cukier karmelizuje, możesz obracać patelnię, aby uzyskać równomierny kolor.
Zdjąć z ognia. Ostrożnie dodać masło (cukier będzie bańka jak szalony). Następnie, nosząc rękawicę kuchenną, aby chronić rękę, wymieszaj.
Dodać śmietanę i wymieszać, aż będzie gładka.
"Głazy" podawać z sosem karmelowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "