Liście winogron nadziewane ryżem, porzeczkami i ziołami
Liście winogron nadziewane ryżem, porzeczkami i ziołami to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, porzeczki, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Liście Winogron Nadziewane Ryżem I Porzeczkami, Liście Winogron Nadziewane Ryżem I Ziołami, oraz Greckie nadziewane liście winogron z ryżem i ziołami (Dolmadakia) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Liście winogron opłukać zimną wodą; dobrze odcedzić. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Usunąć łodygi; wyrzucić. Odstawić.
y?y?RGE nonstick patelnia na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj 1 szklanka posiekanej cebuli; gotować 7 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj ryż, zieloną cebulę i orzechy; gotować 4 protokół, często mieszając. Wymieszać wodę i kolejne 7 składników (przez cynamon); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ryż będzie miękki. Lekko schłodzić.
Łyżka 1 zaokrąglona łyżka mieszanki ryżu na środku każdego liścia winogron. Złożyć jedną stronę liścia nad wypełnieniem. Złóż przeciwną stronę liścia nad wypełnieniem. Zaczynając od 1 krótkiej strony, zwinąć liść szczelnie, galaretkowaty sposób. Parowe liście winogron, pokryte, 10 minut lub do całkowitego ogrzania. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Podawać z jogurtem i cytryną.