Liście winogron nadziewane ryżem, porzeczkami i ziołami

Liście winogron nadziewane ryżem, porzeczkami i ziołami
Liście winogron nadziewane ryżem, porzeczkami i ziołami to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, porzeczki, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Liście Winogron Nadziewane Ryżem I Porzeczkami, Liście Winogron Nadziewane Ryżem I Ziołami, oraz Greckie nadziewane liście winogron z ryżem i ziołami (Dolmadakia) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Liście winogron opłukać zimną wodą; dobrze odcedzić. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Usunąć łodygi; wyrzucić. Odstawić.
3
y?y?RGE nonstick patelnia na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj 1 szklanka posiekanej cebuli; gotować 7 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodaj ryż, zieloną cebulę i orzechy; gotować 4 protokół, często mieszając. Wymieszać wodę i kolejne 7 składników (przez cynamon); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ryż będzie miękki. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CynamonCynamon
WodaWoda
OrzechyOrzechy
RyżRyż
6
Łyżka 1 zaokrąglona łyżka mieszanki ryżu na środku każdego liścia winogron. Złożyć jedną stronę liścia nad wypełnieniem. Złóż przeciwną stronę liścia nad wypełnieniem. Zaczynając od 1 krótkiej strony, zwinąć liść szczelnie, galaretkowaty sposób. Parowe liście winogron, pokryte, 10 minut lub do całkowitego ogrzania. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
WinogronaWinogrona
GalaretkaGalaretka
RyżRyż
RolkaRolka
7
Podawać z jogurtem i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
JogurtJogurt
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia36
Magazyn