Lekka Francuska Zupa Cebulowa
Lekka francuska zupa cebulowa może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól koszerną, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Lekka I Łatwa Francuska Zupa Cebulowa, Kolacja: Szybka, Lekka Francuska Zupa Cebulowa, oraz Lekki Francuski Dip Cebulowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło i oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i sól. Przykryć; gotować 5 minut. Odkryć; dodać cukier. Gotować, często mieszając, 25 minut lub aż cebula będzie złoty.
Dodać mąkę i zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować 12 protokół.
Dodaj sherry, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować 12 protokół lub do lekko zmniejszona.
Dodać bulion i pieprz. Gotować; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 10 minut.
Umieść kromki chleba na blasze do pieczenia; piec 7 minut na stronę lub do złotego koloru.
Brojler na ciepło. Zupa z kadzi w miseczkach żaroodpornych. Na wierzchu 12 kromek chleba i 2 kromki Gruyre. Broil 12 minut lub aż ser jest bąbelkowy.