Przepis Latkes z dużą ilością sosów jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym pescatarian opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.36 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać mus jabłkowy, jajka, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Latkes z dużą ilością sosów, Dużo Cytryn, oraz Lots O ' Meat Lasagna dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 95°C (200°f). Dopasuj blachę do pieczenia z stojakiem z drutu i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Piekarnik
2
Aby zrobić sosy, wymieszaj składniki dla każdego w osobnych małych miseczkach.
Odcedzić ziemniaki i spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
6
Ponownie dokładnie odcedzić, ściskając, aby usunąć jak najwięcej płynu.
7
Przenieść ziemniaki do czystego ręcznika kuchennego i wycisnąć do wyschnięcia jeszcze dalej, a następnie umieścić w dużej misce. Owinąć mieloną cebulę w podwójną grubość ręczników papierowych, wycisnąć, aby usunąć jak najwięcej wilgoci, a następnie dodać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Cebula
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, czosnek, sól i pieprz do smaku i wymieszać dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Szczypiorek
Czosnek
Mąka Uniwersalna
Jajko
9
Wlać olej do dużej patelni na głębokość około 1/2 cala (12 mm) i podgrzać na średnim ogniu. Za pomocą rąk Zbierz porcję mieszanki ziemniaków i uformuj ją w kulkę nieco większą niż piłka golfowa. Spłaszczyć do bardzo cienkiego naleśnika, nadal blotting z ręcznikami papierowymi w razie potrzeby, aby usunąć pozostałą wilgoć, i umieścić w gorącym oleju. Powtórz, aby dodać 2 lub 3 więcej latkes do patelni, upewniając się, aby nie nakładać się na nie lub tłum patelni. Gotować na złoty kolor z pierwszej strony, o 3 protokół. Za pomocą szpatułki szczelinowej, przekręcić latkes i gotować, aż złoty kolor na drugiej stronie, 2-3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
Szpatułka
10
Przenieś do stojaka drucianego na blasze do pieczenia i umieść blachę do pieczenia w ciepłym piekarniku. Powtórz, aby ugotować Pozostałe latkes, dodając je do piekarnika, gdy są gotowe. Gdy wszystkie latkes są gotowane, podawać od razu z sosami.