Lasagne ze szpinakiem, ricottą i dynią

Lasagne ze szpinakiem, ricottą i dynią
Lasagne ze szpinakiem, ricottą i dynią może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 15 porcji zawierających 223 kalorie, 13 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką dynię, mielony cynamon, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 67%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także lasagnan ze szpinakiem z ricottą w kubku, lasagna ze szpinakiem z ricottą i lasagnan ze szpinakiem z ricottą w kubku.

Instrukcje

1
Napełnij rondelek 1/2 cala wody, następnie dodaj kawałki dyni. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na parze, aż dynia będzie bardzo miękka, od 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Dekoracyjna OpcjonalniePosypka Dekoracyjna Opcjonalnie
2 Pory (tylko Biała I Jasnozielona Część), Oczyszczone I Pokrojone W Kostkę2 Pory (tylko Biała I Jasnozielona Część), Oczyszczone I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(rozmiar 14 X 9 Cali)(rozmiar 14 X 9 Cali)
2
Odcedź dynię, następnie rozgnieć ją z 1 łyżką masła i cynamonem; sól i pieprz do smaku, następnie odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Falbaniaste WykałaczkiFalbaniaste Wykałaczki
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Posypka Dekoracyjna OpcjonalniePosypka Dekoracyjna Opcjonalnie
1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Szklanki)1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Szklanki)
3
Rozpuść 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Szklanki)1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Szklanki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(rozmiar 14 X 9 Cali)(rozmiar 14 X 9 Cali)
4
Wymieszaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż pasta zacznie się złocić, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (ok1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
5
Stopniowo dodawaj mleko, tak aby nie powstały grudki. Doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Arkuszy Ciasta Filo (rozmiar 14x9 Cali)6 Arkuszy Ciasta Filo (rozmiar 14x9 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
6
Dodaj liście laurowe i zmniejsz ogień do niskiego lub ciepłego. Delikatnie gotuj przez 10 do 15 minut, często mieszając, a następnie zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże/mrożone Warzywa Mieszane (marchew/kukurydza/fasola Szparagowa/groszek)Świeże/mrożone Warzywa Mieszane (marchew/kukurydza/fasola Szparagowa/groszek)
7
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę, koper włoski i czosnek; gotować, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cebulek Cebulowych Z Przyciętymi Końcami Korzeni8 Cebulek Cebulowych Z Przyciętymi Końcami Korzeni
Zakupiona Tapenada Z OliwekZakupiona Tapenada Z Oliwek
Musztarda żółta OpcjonalnieMusztarda żółta Opcjonalnie
Niecała łyżka SoliNiecała łyżka Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
8
Dodać szpinak i smażyć aż zwiędnie. Zgarnij mieszaninę do dużej miski i dobrze wymieszaj z serkiem ricotta i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, OpcjonalnieRozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
Opakowania) świeży Szpinak, PorwanyOpakowania) świeży Szpinak, Porwany
Fisher® Orzeszki Ziemne Prażone W MiodzieFisher® Orzeszki Ziemne Prażone W Miodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Ciężkiej śmietany Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietanki, Schłodzonej1/2 Szklanki Ciężkiej śmietany Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietanki, Schłodzonej
9
Używając tej samej patelni, na dużym ogniu rozgrzej kolejną 1 łyżkę oliwy z oliwek. Mieloną wołowinę zrumienić na oleju, dokładnie wymieszać, aby podzielić ją na małe kawałki. Po zrumienieniu zmniejsz ogień do średniego i odlej nadmiar tłuszczu. Wymieszaj koncentrat pomidorowy i przecier pomidorowy. Delikatnie gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
Wegetariański Serek śmietankowyWegetariański Serek śmietankowy
8 Cebulek Cebulowych Z Przyciętymi Końcami Korzeni8 Cebulek Cebulowych Z Przyciętymi Końcami Korzeni
Posypka Dekoracyjna OpcjonalniePosypka Dekoracyjna Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
10
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do lasagne o wymiarach 9 x 13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Słodzonych Płatków Kokosowych (opcjonalnie)1 Szklanka Słodzonych Płatków Kokosowych (opcjonalnie)
11
Wyłóż dno naczynia do lasagne 4 makaronami, nie nakładając się na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Ser Pecorino RomanoTarty Ser Pecorino Romano
12
Rozłóż równomiernie mieszaninę ricotty na makaronie, a następnie posyp 1/3 parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
7 Do 9 łyżek Wody7 Do 9 łyżek Wody
Tarty Ser Pecorino RomanoTarty Ser Pecorino Romano
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, OpcjonalnieRozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
Szklanka Zwykłego Jogurtu GreckiegoSzklanka Zwykłego Jogurtu Greckiego
13
Połóż kolejne 4 makarony na wierzchu ricotty i równomiernie posmaruj je puree z dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Ser Pecorino RomanoTarty Ser Pecorino Romano
Posypka Dekoracyjna OpcjonalniePosypka Dekoracyjna Opcjonalnie
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, OpcjonalnieRozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
Szklanka Zwykłego Jogurtu GreckiegoSzklanka Zwykłego Jogurtu Greckiego
14
Połóż pozostałe 4 makarony na dyni i polej sosem pomidorowym; posypać kolejną 1/3 parmezanu. Wymieszaj biały sos, aż będzie gładki, a następnie wyrzuć liście laurowe; polej sosem wierzch lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
7 Do 9 łyżek Wody7 Do 9 łyżek Wody
1 Funt Linguini, Ugotowany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Funt Linguini, Ugotowany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Świeże/mrożone Warzywa Mieszane (marchew/kukurydza/fasola Szparagowa/groszek)Świeże/mrożone Warzywa Mieszane (marchew/kukurydza/fasola Szparagowa/groszek)
Tarty Ser Pecorino RomanoTarty Ser Pecorino Romano
Posypka Dekoracyjna OpcjonalniePosypka Dekoracyjna Opcjonalnie
3 Włoskie Kiełbaski Z Indyka (po 4 Uncje), Usunięte Osłonki3 Włoskie Kiełbaski Z Indyka (po 4 Uncje), Usunięte Osłonki
15
Posypać pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
7 Do 9 łyżek Wody7 Do 9 łyżek Wody
16
Połóż naczynie z lasagne na wyłożonej folią blasze do pieczenia (aby zebrać wszelkie rozlane ciecze).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pomidorki śliwkowe, Pokrojone Na 12 Plasterków2 Małe Pomidorki śliwkowe, Pokrojone Na 12 Plasterków
Do Tego W Tubce (łatwo Ją Tak PrzechowywaćDo Tego W Tubce (łatwo Ją Tak Przechowywać
17
Piec w nagrzanym piekarniku, aż makaron zmięknie, a biały sos stanie się musujący i złocistobrązowy, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Ser Pecorino RomanoTarty Ser Pecorino Romano
3 Włoskie Kiełbaski Z Indyka (po 4 Uncje), Usunięte Osłonki3 Włoskie Kiełbaski Z Indyka (po 4 Uncje), Usunięte Osłonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Słodzonych Płatków Kokosowych (opcjonalnie)1 Szklanka Słodzonych Płatków Kokosowych (opcjonalnie)

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Chianti, Montepulciano i Sangiovese to moje ulubione dania z lasagne. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Cuvee ślubne Iron Horse z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia20
Magazyn