Lasagne ze szpinakiem, ricottą i dynią może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 15 porcji zawierających 223 kalorie, 13 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką dynię, mielony cynamon, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 67%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także lasagnan ze szpinakiem z ricottą w kubku, lasagna ze szpinakiem z ricottą i lasagnan ze szpinakiem z ricottą w kubku.
Instrukcje
1
Napełnij rondelek 1/2 cala wody, następnie dodaj kawałki dyni. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na parze, aż dynia będzie bardzo miękka, od 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Dekoracyjna Opcjonalnie
2 Pory (tylko Biała I Jasnozielona Część), Oczyszczone I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(rozmiar 14 X 9 Cali)
2
Odcedź dynię, następnie rozgnieć ją z 1 łyżką masła i cynamonem; sól i pieprz do smaku, następnie odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Falbaniaste Wykałaczki
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Posypka Dekoracyjna Opcjonalnie
1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Szklanki)
3
Rozpuść 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Szklanki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(rozmiar 14 X 9 Cali)
4
Wymieszaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż pasta zacznie się złocić, około 2 minut.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę, koper włoski i czosnek; gotować, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cebulek Cebulowych Z Przyciętymi Końcami Korzeni
Zakupiona Tapenada Z Oliwek
Musztarda żółta Opcjonalnie
Niecała łyżka Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
8
Dodać szpinak i smażyć aż zwiędnie. Zgarnij mieszaninę do dużej miski i dobrze wymieszaj z serkiem ricotta i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
Opakowania) świeży Szpinak, Porwany
Fisher® Orzeszki Ziemne Prażone W Miodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Ciężkiej śmietany Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietanki, Schłodzonej
9
Używając tej samej patelni, na dużym ogniu rozgrzej kolejną 1 łyżkę oliwy z oliwek. Mieloną wołowinę zrumienić na oleju, dokładnie wymieszać, aby podzielić ją na małe kawałki. Po zrumienieniu zmniejsz ogień do średniego i odlej nadmiar tłuszczu. Wymieszaj koncentrat pomidorowy i przecier pomidorowy. Delikatnie gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier Pomidorowy
Wegetariański Serek śmietankowy
8 Cebulek Cebulowych Z Przyciętymi Końcami Korzeni
Posypka Dekoracyjna Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
10
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do lasagne o wymiarach 9 x 13 cali.
Wyłóż dno naczynia do lasagne 4 makaronami, nie nakładając się na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Ser Pecorino Romano
12
Rozłóż równomiernie mieszaninę ricotty na makaronie, a następnie posyp 1/3 parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
7 Do 9 łyżek Wody
Tarty Ser Pecorino Romano
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
Szklanka Zwykłego Jogurtu Greckiego
13
Połóż kolejne 4 makarony na wierzchu ricotty i równomiernie posmaruj je puree z dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Ser Pecorino Romano
Posypka Dekoracyjna Opcjonalnie
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
Szklanka Zwykłego Jogurtu Greckiego
14
Połóż pozostałe 4 makarony na dyni i polej sosem pomidorowym; posypać kolejną 1/3 parmezanu. Wymieszaj biały sos, aż będzie gładki, a następnie wyrzuć liście laurowe; polej sosem wierzch lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
7 Do 9 łyżek Wody
1 Funt Linguini, Ugotowany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Chianti, Montepulciano i Sangiovese to moje ulubione dania z lasagne. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Cuvee ślubne Iron Horse z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.