Lasagne z tuńczykiem i Pesto

Lasagne z tuńczykiem i Pesto
Lasagne z Tunanem i Pesto to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.9 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, jajka, odtłuszczone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne Al Pesto, Easy pesto lasagne, oraz Świeża lasagne z pesto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 1 ½ szklanki mąki, jajka, i szczypta soli w dużej misce. Wymieszać widelcem, dodając trochę zimnej wody, w razie potrzeby.Gdy ciasto się połączy, wyjmij je z miski i ugniataj na czystej powierzchni roboczej przez co najmniej 10 minut. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut. (Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić przez noc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/16 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
3
Pokrój go na dwanaście 7-calowych pasków o szerokości 3 ½ cala. Zestaw aside.To zrób Pesto: w misce robota kuchennego, połącz liście bazylii, orzeszki piniowe, 3 łyżki oliwy z oliwek. Dokładnie przetworzyć. Dostosuj przyprawę do smaku. Zużyć natychmiast lub refrigerate.To zrobić sos beszamelowy: w dużym rondlu, rozgrzać olej na średnim ogniu. Powoli dodać pozostałe ¼ szklanki mąki, ubijając rozbić żadnych grudek. Gotować od 4 do 5 minut, ubijając constantly.In w międzyczasie w małym rondlu rozgrzej mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PrzyprawyPrzyprawy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
SOSSOS
MlekoMleko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Dodać mleko powoli do mieszaniny mąki i oleju, 1 kadzi na raz, ubijając stale połączyć.Kontynuuj gotowanie przez 6 do 7 minut, stale ubijając, aż sos beszamelowy zacznie gęstnieć. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku. Odstawić do ostygnięcia. (Sos beszamelowy można przygotować kilka godzin wcześniej i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.) Aby zmontować Lasagne: Rozgrzej piekarnik do 191°.In 9 × 12-calowe naczynie do pieczenia, rozłóż jedną piątą sosu beszamelowego równomiernie na dnie naczynia. Dno naczynia wyłożyć na 3 arkusze makaronu. Pokruszyć jedną trzecią tuńczyka na wierzchu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Biały PieprzBiały Pieprz
SOSSOS
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
MlekoMleko
SólSól
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
ChochlaChochla
PiekarnikPiekarnik
5
Posypać tuńczyka jedną trzecią świeżego pesto i równomiernie rozprowadzić na wierzchu kolejną piątą sosu beszamelowego. Kontynuuj proces nakładania warstw. Wykończ górną warstwę ostatnią piątą sosu beszamelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
TuńczykTuńczyk
6
Piec przez 1 godzinę, lub do góry jest złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Udekorować pokrojonymi liśćmi bazylii (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
9
Podawać na gorąco w naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn