Lasagne z Tunanem i Pesto to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.9 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, jajka, odtłuszczone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne Al Pesto, Easy pesto lasagne, oraz Świeża lasagne z pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć 1 ½ szklanki mąki, jajka, i szczypta soli w dużej misce. Wymieszać widelcem, dodając trochę zimnej wody, w razie potrzeby.Gdy ciasto się połączy, wyjmij je z miski i ugniataj na czystej powierzchni roboczej przez co najmniej 10 minut. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut. (Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić przez noc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Woda
Jajko
Sól
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/16 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
3
Pokrój go na dwanaście 7-calowych pasków o szerokości 3 ½ cala. Zestaw aside.To zrób Pesto: w misce robota kuchennego, połącz liście bazylii, orzeszki piniowe, 3 łyżki oliwy z oliwek. Dokładnie przetworzyć. Dostosuj przyprawę do smaku. Zużyć natychmiast lub refrigerate.To zrobić sos beszamelowy: w dużym rondlu, rozgrzać olej na średnim ogniu. Powoli dodać pozostałe ¼ szklanki mąki, ubijając rozbić żadnych grudek. Gotować od 4 do 5 minut, ubijając constantly.In w międzyczasie w małym rondlu rozgrzej mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazylia
Oliwa Z Oliwek
Orzeszki Sosnowe
Przyprawy
Mąka Uniwersalna
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
SOS
Mleko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Dodać mleko powoli do mieszaniny mąki i oleju, 1 kadzi na raz, ubijając stale połączyć.Kontynuuj gotowanie przez 6 do 7 minut, stale ubijając, aż sos beszamelowy zacznie gęstnieć. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku. Odstawić do ostygnięcia. (Sos beszamelowy można przygotować kilka godzin wcześniej i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.) Aby zmontować Lasagne: Rozgrzej piekarnik do 191°.In 9 × 12-calowe naczynie do pieczenia, rozłóż jedną piątą sosu beszamelowego równomiernie na dnie naczynia. Dno naczynia wyłożyć na 3 arkusze makaronu. Pokruszyć jedną trzecią tuńczyka na wierzchu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
Biały Pieprz
SOS
Mąka Uniwersalna
Makarony
Mleko
Sól
Tuńczyk
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Trzepaczka
Chochla
Piekarnik
5
Posypać tuńczyka jedną trzecią świeżego pesto i równomiernie rozprowadzić na wierzchu kolejną piątą sosu beszamelowego. Kontynuuj proces nakładania warstw. Wykończ górną warstwę ostatnią piątą sosu beszamelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Tuńczyk
6
Piec przez 1 godzinę, lub do góry jest złoty kolor.