Lasagne z pięcioma warzywami

Lasagne z pięcioma warzywami
Lasagne z pięcioma warzywami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 646 kalorii, 27g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka arkuszy lasagne, szpinak, ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 317 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Root Veg & ricotta lasagne, Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), oraz warzywa pilaf lub warzywa pulao, jak zrobić pilaf w stylu azjatyckim.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Na dużej, nieprzywierającej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Bakłażana smażyć przez 5 minut, aż zmięknie, a następnie wrzucić do miski. Pieczarki smażyć na pozostałym oleju przez kilka minut, aż się zezłocą, następnie wymieszać z bakłażanem i papryką. Połówkę warzyw przełożyć na naczynie do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm. Łyżka ponad połowę passaty, a następnie ułożyć warstwę arkuszy lasagne na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
PassataPassata
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Resztę warzyw rozłóż na makaron, przykryj passatą i kolejną warstwą makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PassataPassata
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4
Ze szpinaku odcedzić nadmiar płynu i wymieszać z ricottą i połową parmezanu. Łyżka na wierzchu makaronu, następnie posypać pozostałym parmezanem i orzeszkami pinii. Przykryć folią, piec 20 min, odkryć, a następnie piec przez kolejne 10 min, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Przez CiastoPrzez Ciasto
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Podawać z chrupiącą zieloną sałatką.

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Chianti, Montepulciano i Sangiovese to moje najlepsze propozycje do Lasagne. Lasagne dobrze łączy się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti wszystko pasuje do rachunku. Możesz spróbować Casaloste Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn