Lasagne z pięcioma warzywami
Lasagne z pięcioma warzywami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 646 kalorii, 27g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka arkuszy lasagne, szpinak, ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 317 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Root Veg & ricotta lasagne, Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), oraz warzywa pilaf lub warzywa pulao, jak zrobić pilaf w stylu azjatyckim.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Na dużej, nieprzywierającej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Bakłażana smażyć przez 5 minut, aż zmięknie, a następnie wrzucić do miski. Pieczarki smażyć na pozostałym oleju przez kilka minut, aż się zezłocą, następnie wymieszać z bakłażanem i papryką. Połówkę warzyw przełożyć na naczynie do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm. Łyżka ponad połowę passaty, a następnie ułożyć warstwę arkuszy lasagne na wierzchu.
Resztę warzyw rozłóż na makaron, przykryj passatą i kolejną warstwą makaronu.
Ze szpinaku odcedzić nadmiar płynu i wymieszać z ricottą i połową parmezanu. Łyżka na wierzchu makaronu, następnie posypać pozostałym parmezanem i orzeszkami pinii. Przykryć folią, piec 20 min, odkryć, a następnie piec przez kolejne 10 min, aż rumiane.
Podawać z chrupiącą zieloną sałatką.