Kwach Jack
Quacker Jack to dodatek na 10 osób. Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka, 36 g tłuszczu i łącznie 692 kalorie. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Allrecipes wymaga oleju roślinnego, brązowego cukru, masła i orzeszków ziemnych. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 25%. Podobne przepisy to Jack, Jack's Chili i Jack's Chili.
Instrukcje
Na patelni o pojemności 4 litrów dodaj 1 łyżkę oleju i podgrzej na dużym ogniu. Gdy olej będzie gorący, dodaj 1/2 szklanki popcornu. Utrzymuj patelnię w ciągłym ruchu. Gdy kukurydza przestanie pękać, zdejmij z ognia.
Rozłóż świeżo prażoną kukurydzę na dużej, płytkiej patelni. Włóż do bardzo wolnego piekarnika, 250 stopni F (120 stopni C), aby zachować ciepło i chrupkość.
Włóż prażoną kukurydzę do piekarnika, aby się ogrzała. Powtarzaj, aż cała kukurydza zostanie wyrzucona, w sumie 5 litrów prażonej kukurydzy.
Gotuj i mieszaj orzeszki ziemne z 2 łyżkami masła lub margaryny, około 5 minut.
Odsączyć na papierowym ręczniku i posypać solą. Złóż orzeszki ziemne w prażoną kukurydzę.
Połącz masło, brązowy cukier, syrop kukurydziany i sól w ciężkim 2-litrowym rondlu.
Umieścić na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj gotowanie do stanu twardej kuli, 248 stopni F (118 stopni C), około 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sodą oczyszczoną. Syrop się spieni. Wyjmij prażoną kukurydzę z piekarnika i cienkim strumieniem polej gorącą mieszaniną karmelu. Mieszaj, aby dobrze wymieszać. Wstawić ponownie do piekarnika na 45 do 50 minut, mieszając co 15 minut. Ostudzić i podawać lub przechowywać. Przechowywać w szczelnym pojemniku i ustawić w chłodnym miejscu.