Kurczak Z Grilla Cytrynowo-Oliwkowy
Kurczak z grilla cytrynowo-Oliwkowy to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok z cytryny, bazylię, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Karczochy Z Oliwą Z Oliwek, Cytryną I Miętą, Grillowany Halibut z sałatką ziołową i salsą oliwkowo-cytrynową, oraz Kurczak oliwkowo-cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill płaszczowy z natryskiem do gotowania.
Umieść kurczaka na grillu. Gotować 5 minut na stronie lub aż kurczak jest gotowane przez.
Połącz 1 łyżeczkę skórki cytrynowej z musztardą; posmaruj kurczakiem.
Bulion z kurczaka zagotować w rondlu. Wymieszać z kuskusem.
Zdjąć z ognia; przykryć, odstawić 5 minut.
W misce połącz pozostałą skórkę cytryny, oliwki i pozostałe składniki. Kuskus wymieszać z oliwką. Łyżka na 4 talerze; wierzch z kurczakiem.
Nuta wina: dzięki rustykalnej pikanterii i zingy kwasowości żadne inne winogrona nie pasują lepiej do oliwek niż sangiovese, winogrono we włoskim Chianti. Więc poszukaj dobrego Chianti, takiego jak Da Vinci (około $16).