Kurczak w sosie pomidorowo-serowym Feta
Kurczak w sosie pomidorowo-serowym feta to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.12 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, fetę, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Greckie klopsiki warzywne w pachnącym sosie pomidorowym z serem Feta, Grillowana cukinia z sosem pomidorowo-oliwkowym i serem Feta, oraz Kurczak Z Fetą W Sosie Koperkowo-Pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkiej dużej patelni ustawionej na średnim ogniu, rozgrzać olej.
Dodać szalotki i gotować, mieszając, o 3 protokół. Kurczaka doprawić rozmarynem, solą i pieprzem.
Dodać kurczaka, strona skóry w dół, na patelni i gotować przez 5 protokół, lub aż skóra jest rumiane. Obrócić kurczaka, dodać pomidory, w tym sok i bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, o 7 do 10 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz. Gotować sos na dużym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Dodać ser i oliwki i dusić, mieszając, aż do ogrzania. Łyżka sosu na kurczaka i udekorować gałązkami rozmarynu.
Propozycje win: róża z Doliny Langwedocji w południowej Francji, najnowszy rocznik dostępny lub Boutari Red Noussa Reserve, Grecja, najnowszy rocznik dostępny