Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, piersi z kurczaka, salsę verde i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Łuski kukurydzy moczyć w misce z gorącą wodą, używając talerza, aby utrzymać je w zanurzeniu, aż będą giętkie, 1 godzinę.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodać czosnek, kminek i salsa i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu; gotować, aż lekko zmniejszona, o 12 protokół. Kurczaka wymieszać i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Wyjąć z ognia i ostudzić.
9
Zrobić ciasto: namoczyć ancho chile w gorącej wodzie do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili Pepper
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
10
Odcedzić chile, następnie mielone do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Mięso Mielone
11
Połącz pastę chile, masę harina, smalec, 2 2/3 szklanki ciepłej wody i 2 łyżeczki soli
Wymieszaj rękami (lub użyj miksera z uchwytem na wiosło) 10 do 15 minut lub do momentu, gdy kulka ciasta o wielkości marmuru unosi się w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Osuszyć łuski i osuszyć. Zaczynając 1/2 cala od szerokiego końca, rozłóż około 3 łyżki ciasta na łuskę, pozostawiając 1-calową granicę po bokach. Łyżka około 2 łyżki kurczaka wypełniając środek ciasta, a następnie złożyć na boki łuski, owijając ciasto wokół nadzienia. Złóż wąski koniec łuski. Powtórz z pozostałymi łuskami, ciastem i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
15
Ustaw kosz na parowiec w dużym garnku wypełnionym od 1 do 2 cali wody. Ułóż tamales stojąc w parowcu, złożonym bokiem w dół. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie przykryć i parować, aż tamales odciągną się od łusek, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
16
Wyjąć z parownika i lekko ostudzić przed rozpakowaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.