Kurczak Tajski z grzybami, fasolką szparagową i bazylią

Kurczak Tajski z grzybami, fasolką szparagową i bazylią
Przepis tajski Kurczak z pieczarkami, fasolką szparagową i bazylią jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, olej roślinny, jalapeños—połowę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajski Kurczak Bazyliowy Z Zielonym Curry, Kurczak z pieczarkami i zieloną fasolką, oraz Tajski Czerwony Kurczak Curry z zieloną fasolką i makaronem: wszystko w jednym garnku.

Instrukcje

1
W małej misce, wymieszać sos ostrygowy z sosem rybnym i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Sos RybnySos Rybny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W woku podgrzać 1/2 łyżki oleju na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać fasolę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
4
Przenieść na talerz.
5
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju do woka i podgrzej do czasu palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać szalotki, czosnek i sól i Stir-smażyć, aż czosnek jest lekko złoty, o 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Dodać kurczaka w 3 partiach, odczekując kilka sekund między dodatkami, i smażyć, aż ledwo zmieni kolor na biały, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Dodać grzyby, kukurydza, jalapeos i fasola szparagowa i stir-smażyć, aż warzywa będą chrupiące-przetargu, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
9
Dodać mieszaninę sos ostrygowy i stir-smażyć, aż kurczak jest gotowane przez, O 2 minut dłużej. Wymieszać z bazylią, przełożyć na talerz i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn