Kurczak pieczony z salsą Verde

Kurczak pieczony z salsą Verde
Pieczony kurczak z Salsa Verde wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis serwuje 4 i kosztuje 2,61 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, płatki chili, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to przystępna cena przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy obejmują Pieczone Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Kurczak pieczony na patelni z salsą Kolendrowo-limonkową Verde, oraz Sałatka z pieczonego kurczaka ziemniaczanego z salsą Verde.

Instrukcje

1
Opłucz kurczaka z boku i na zewnątrz pod zimną wodą. Osusz i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 30 do 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Pokrój cienki papier cytrynowy i usuń nasiona. Zdejmij skórę z piersi kurczaka i umieść 3 plasterki cytryny i 3 liście szałwii między skórą a mięsem każdej piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
3
Umieść cebulę, czosnek, tymianek i pozostałą cytrynę w jamie kurczaka. Cały kurczak obficie natrzeć oliwą z oliwek. Sól na zewnątrz i jamy kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
Umieścić w piekarniku 425 stopni F na stojaku do pieczenia, z boku na piersi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Umieść termometr do mięsa w udzie i gotuj, aż kurczak osiągnie 160 stopni F. zajmie to około 10-15 minut na Funt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Wyjąć kurczaka z piekarnika i pozostawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Połącz wszystkie składniki i odstaw na 2 godziny lub więcej, aby uzyskać najlepsze rezultaty.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn