Kurczak i bazylia Stir-Fry
Chicken and Basil Stir-Fry takes around około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $1.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bez kości, olej roślinny, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Stir Fry Basil Chicken, Smażony kurczak z imbirem i bazylią, oraz Kurczak Tajski z bazylią Stir Fry.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Pokroić w poprzek na 1/8-calowe grube paski o długości od 2 do 3 cali.
Umieść 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu; gdy jest gorąca, dodaj olej, czosnek, imbir, płatki chili i kurczaka. Często mieszaj, aż kurczak nie będzie już różowy w środku (pokrój do testu), 3 do 4 minut.
W małej misce wymieszaj bulion, sos rybny i skrobię kukurydzianą na gładką masę.
Dodaj do patelni i mieszaj, aż sos się zagotuje, około 1 minuty.
Dodaj liście bazylii i mieszać tylko do ledwo zwiędły, o 30 sekund.
Dodać sól do smaku i wlać do miski.