Kurczak i Andouille Gumbo

Kurczak i Andouille Gumbo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kurczaka i Andouille Gumbo spróbować. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 32G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 9 i kosztuje 1,65 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, rosół z kurczaka, sos worcestershire, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chicken-Andouille Gumbo, Kurczak i Andouille Gumbo, oraz Kurczak I Andouille Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj 1 łyżkę przyprawy Cajun, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; przetrzyj kurczaka. W holenderskim piekarniku, brązowy kurczak w 2 łyżkach oleju w partiach; usuń kurczaka z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pozostały olej do tej samej patelni; mieszaj z mąką, aż do wymieszania. Gotować i mieszać na średnim ogniu przez 30 minut lub aż rumiane (nie palić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać cebulę, paprykę i seler; gotować i mieszać przez 2-3 minuty lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PaprykaPapryka
SelerSeler
CebulaCebula
4
Dodać czosnek; gotować 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Stopniowo dodawać wodę i bulion. Wymieszać z kiełbasą, sos Worcestershire, liście laurowe, kurczak i pozostałe przyprawy Cajun, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub aż kurczak będzie bardzo delikatny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Cały KurczakCały Kurczak
KiełbasaKiełbasa
StadoStado
WodaWoda
6
Kurczaka wyjąć z patelni; lekko ostudzić. Odtłuścić tłuszcz z zupy i wyrzucić liście laurowe. Kurczaka posiekać i wrócić do zupy; podgrzać. Odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Cały KurczakCały Kurczak
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podawać gumbo na ryżu; top z zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
GumboGumbo
RyżRyż

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Doelas Rias Baixas Albarino. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Doelas Rias Baixas Albarino
Doelas Rias Baixas Albarino
Ostry, czysty i świeży! Aromatyczne owoce oparte na dobrze zbilansowanej kwasowości. Podniebienie oferuje nuty cytrusów i owoców pestkowych, ziół i przyjemny mineralny akcent na finiszu. Złożone, orzeźwiające i stworzone do jedzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia16
Magazyn