Kurczak francuski w garnku z pijanym Jus i puree Camembert
Need a danie główne bezglutenowe? Francuski kurczak w garnku z pijanym Jus i puree Camembert ziemniaki może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 1081 kalorii. Na 6,14 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rzep, wino, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Kurczak francuski w garnku z pijanym Jus i puree Camembert, Instant Pot Puree Ziemniaczane, oraz Instant Pot Chicken Pot Pie Soup.
Instrukcje
1
Usunąć podroby, następnie umyć i osuszyć kurczaka. Włóż skrzydła do tyłu i pod kręgosłupem, aż pozostaną na swoim miejscu. Obficie przyprawić solą koszerną lub solą morską i dużą ilością czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim lub średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia do gorącego garnka i brąz piersi kurczaka-side w dół pierwszy, obracać za pomocą drewnianej łyżki lub zamkniętych szczypce umieszczone w jamie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Gdy ptak rumiane z obu stron, usunąć kurczaka na talerzu i dodać cebulę, seler, marchew, czosnek, rozmaryn, liść laurowy, sól i pieprz, i przykryć patelnię. Pocić warzywa, aby trochę soku z patelni, 5 do 6 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szyjki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Przenieś do piekarnika ze stojakiem na dnie piekarnika i piecz około 1 1/2 godziny, aż termometr wykaże minimum 165 stopni F w najgrubszej części ptaka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Około 15 do 20 minut przed wyjściem kurczaka z piekarnika, umieścić ziemniaki i rzepy w garnku, przykryć wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Odcedzić, rozgnieść z mlekiem i dojrzałym serem camembert. Ziemniaki doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Przykryć i wyłączyć ogień, aby ziemniaki były ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Camembert
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek
Dodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Umieść kurczaka na desce do rzeźbienia i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
11
W dużym garnku, doprowadzić kilka centymetrów wody do wrzenia dla zielonej fasoli. Sól wody i gotować fasolę 5 do 6 minut do przetargu-chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Odcedzić i ubrać masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
13
Wlać soki z patelni i zeskrobać ciała stałe przez sitko do miski i przywrócić patelnię do płyty kuchennej na średnim ogniu. Naciśnij na odcedzanie ciał stałych, aby zebrać wszystkie soki z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)