Kurczak czosnkowy i sos
Sos czosnkowy z kurczakiem i sosem zajmuje około 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 osobom. Ten sos ma 196 kalorii, 25 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 1,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 13 osób. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka ząbków czosnku, bulionu z kurczaka, oregano i garstki innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kurczak pieczony w czosnku z sosem, Kurczak Crockpot z sosem czosnkowym i Kurczak pieczony w stylu rustykalnym z sosem Asiago.
Instrukcje
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Na dużej patelni smaż kurczaka i czosnek na maśle na średnim ogniu przez 5 minut lub do momentu, aż się zrumienią.
Dodać 1/2 szklanki bulionu, wino lub dodatkowy bulion, bazylię i oregano. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 7-9 minut lub do momentu, aż kurczak przestanie być różowy.
Wyjmij kurczaka łyżką cedzakową i trzymaj w cieple. W małej misce wymieszaj mąkę i pozostały bulion, aż uzyskasz gładką masę; wmieszać do soków z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.