Kurczak Canzanese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Canzanese. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje 7,52 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 134g białka, 125 g tłuszczu, oraz w sumie 1762 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście laurowe, wino, kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Canzanese, I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, oraz Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka.
Instrukcje
Dodaj 3 łyżki soli koszernej lub grubej soli morskiej do dużej miski. Rozpuścić w około 1/2 szklanki ciepłej wody.
Ułóż kawałki kurczaka w misce i przykryj zimną wodą (około 4 szklanki).
Odstawić na około 1 godzinę.
Ułóż kawałki kurczaka w jednej warstwie na patelni i dodaj szałwię, liście laurowe, czosnek, goździki, rozmaryn, ziarna pieprzu i czerwoną paprykę.
Prosciutto pokroić w drobną kostkę i posypać kurczakiem.
Dodać wino i wodę. Nie dodawaj soli, ponieważ prosciutto doprawia danie. Przykryć i dusić, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, 30 do 35 protokół.
Wyjmij kurczaka na talerz i zmniejsz soki do gotowania, aż zatężą się i trochę syropu-posmakuj, aby zobaczyć.
Podawać kurczaka w płytkich miseczkach z sokami (i posiekanym czosnkiem i prosciutto) łyżkami na wierzchu. Wytrzyj soki wiejskim chlebem.
Świetne danie z kurczaka zasługuje (i zależy od) na wspaniałego kurczaka-kup najwyższej jakości ptaka, jaki możesz znaleźć. Najlepszym miejscem do szukania jest Targ rolniczy.
Kurczak nigdy nie brązowieje, więc jeśli chodzi o prezentację, odwróć wzrok-lub po prostu wyciągnij mięso z kości i zrób ciepłą sałatkę z escarole, bulionem i prosciutto. Lub użyć mięsa i sosu, aby bardzo proste danie z makaronu. Cokolwiek robisz, uważaj, aby nie rozgotować kurczaka. I podawać zaraz po ugotowaniu, kiedy jego aromaty są najbardziej intensywne.
Oryginalny przepis mówi, że służy 4, ale kiedy zrobiłem danie dla mojej matki i mnie, wypolerowaliśmy całość. Licz tylko na to, że podasz 4, jeśli robisz kilka przystawek.
Może wydawać się dziwne, aby kupić drogie prosciutto i pokroić go w kostkę, ale nie skąpić na jakość prosciutto. Zrobiłem raz i został ukarany słonym sosem. Jeśli można dostać tylko obojętny prosciutto, dodać mniej.
"Pamiętam, że użyłem przepisu po raz pierwszy, ponieważ kurczak był przystępny dla tłumu, a składniki wydawały się różne, ale nie dziwne. Ten przepis, jak czytam i ponownie go przez lata pchnął mnie, aby dowiedzieć się więcej o gotowaniu. Dlaczego nie brązowe kawałki kurczaka? (Giobbi nie.) A co z ułożeniem tego wszystkiego i włożeniem do piekarnika? Co jeśli posiekam przyprawy i włożę je do jamy i pod skórę pieczonego kurczaka, a następnie, dobrze, upiekę? Przepis ze sprawdzonymi smakami (co najmniej do renesansu?) nigdy nie zawiódł.
"Dla mnie jest to jeden z tych przepisów, które przenikają się bez końca w miarę zmian pór roku, okazji lub nastroju kucharza. Czasami (często) brązuję kurczaka, czasami używam pancetty zamiast prosciutto, czasami dodaję trochę posiekanego pomidora, czasami wprowadzam borowiki. Jeśli firma przy kolacji ma ograniczenia dietetyczne, suszone oliwą czarne oliwki mogą zastąpić wieprzowinę. Próbowałem go tylko z piersiami kurczaka bez kości-zadowalające-i z kurą Gwinejską-doskonałe."
Od Jonatha Ceely, e-mailMAY 18, 1969: "CHICKEN BIG," CRAIG CLAIBORNE. PRZEPIS ED GIOBBI, KTÓRY ZAADAPTOWAŁ GO OD PRZYJACIELA RODZINY WE WŁOSZECH.—1969
Przedruk z The ESSENTIAL NEW YORK TIMES COOKBOOK autorstwa Amandy Hesser. Copyright (c) 2010 By The New York Times Company and Amanda Hesser. Copyright (c) 2010 By The New York Times Company. Wykorzystano za zgodą wydawcy, W. W. Norton & Company, Inc.