Kurczak Canzanese

Kurczak Canzanese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Canzanese. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje 7,52 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 134g białka, 125 g tłuszczu, oraz w sumie 1762 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście laurowe, wino, kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Canzanese, I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, oraz Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka.

Instrukcje

1
Dodaj 3 łyżki soli koszernej lub grubej soli morskiej do dużej miski. Rozpuścić w około 1/2 szklanki ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ułóż kawałki kurczaka w misce i przykryj zimną wodą (około 4 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odstawić na około 1 godzinę.
4
Odcedzić i osuszyć.
5
Ułóż kawałki kurczaka w jednej warstwie na patelni i dodaj szałwię, liście laurowe, czosnek, goździki, rozmaryn, ziarna pieprzu i czerwoną paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
RozmarynRozmaryn
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Prosciutto pokroić w drobną kostkę i posypać kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Cały KurczakCały Kurczak
7
Dodać wino i wodę. Nie dodawaj soli, ponieważ prosciutto doprawia danie. Przykryć i dusić, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, 30 do 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
SólSól
WinoWino
8
Wyjmij kurczaka na talerz i zmniejsz soki do gotowania, aż zatężą się i trochę syropu-posmakuj, aby zobaczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
9
Podawać kurczaka w płytkich miseczkach z sokami (i posiekanym czosnkiem i prosciutto) łyżkami na wierzchu. Wytrzyj soki wiejskim chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb WiejskiChleb Wiejski
ProsciuttoProsciutto
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Świetne danie z kurczaka zasługuje (i zależy od) na wspaniałego kurczaka-kup najwyższej jakości ptaka, jaki możesz znaleźć. Najlepszym miejscem do szukania jest Targ rolniczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
2
Kurczak nigdy nie brązowieje, więc jeśli chodzi o prezentację, odwróć wzrok-lub po prostu wyciągnij mięso z kości i zrób ciepłą sałatkę z escarole, bulionem i prosciutto. Lub użyć mięsa i sosu, aby bardzo proste danie z makaronu. Cokolwiek robisz, uważaj, aby nie rozgotować kurczaka. I podawać zaraz po ugotowaniu, kiedy jego aromaty są najbardziej intensywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
EscaroleEscarole
MięsoMięso
BulionBulion
MakaronyMakarony
SOSSOS
3
Oryginalny przepis mówi, że służy 4, ale kiedy zrobiłem danie dla mojej matki i mnie, wypolerowaliśmy całość. Licz tylko na to, że podasz 4, jeśli robisz kilka przystawek.
4
Może wydawać się dziwne, aby kupić drogie prosciutto i pokroić go w kostkę, ale nie skąpić na jakość prosciutto. Zrobiłem raz i został ukarany słonym sosem. Jeśli można dostać tylko obojętny prosciutto, dodać mniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
SOSSOS
1
"Pamiętam, że użyłem przepisu po raz pierwszy, ponieważ kurczak był przystępny dla tłumu, a składniki wydawały się różne, ale nie dziwne. Ten przepis, jak czytam i ponownie go przez lata pchnął mnie, aby dowiedzieć się więcej o gotowaniu. Dlaczego nie brązowe kawałki kurczaka? (Giobbi nie.) A co z ułożeniem tego wszystkiego i włożeniem do piekarnika? Co jeśli posiekam przyprawy i włożę je do jamy i pod skórę pieczonego kurczaka, a następnie, dobrze, upiekę? Przepis ze sprawdzonymi smakami (co najmniej do renesansu?) nigdy nie zawiódł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
"Dla mnie jest to jeden z tych przepisów, które przenikają się bez końca w miarę zmian pór roku, okazji lub nastroju kucharza. Czasami (często) brązuję kurczaka, czasami używam pancetty zamiast prosciutto, czasami dodaję trochę posiekanego pomidora, czasami wprowadzam borowiki. Jeśli firma przy kolacji ma ograniczenia dietetyczne, suszone oliwą czarne oliwki mogą zastąpić wieprzowinę. Próbowałem go tylko z piersiami kurczaka bez kości-zadowalające-i z kurą Gwinejską-doskonałe."
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Oliwki CzarneOliwki Czarne
ProsciuttoProsciutto
GrzybyGrzyby
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Cały KurczakCały Kurczak
PomidorPomidor
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Od Jonatha Ceely, e-mailMAY 18, 1969: "CHICKEN BIG," CRAIG CLAIBORNE. PRZEPIS ED GIOBBI, KTÓRY ZAADAPTOWAŁ GO OD PRZYJACIELA RODZINY WE WŁOSZECH.—1969
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Przedruk z The ESSENTIAL NEW YORK TIMES COOKBOOK autorstwa Amandy Hesser. Copyright (c) 2010 By The New York Times Company and Amanda Hesser. Copyright (c) 2010 By The New York Times Company. Wykorzystano za zgodą wydawcy, W. W. Norton & Company, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn