Kurczak balsamiczny ze szpinakiem
Kurczak balsamiczny ze szpinakiem to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 642 kalorie, 44g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 21 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz kuskus, piersi z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak Balsamiczny Ze Szpinakiem I Kuskusem, Pomarańcze, Karmelizowana Czerwona Cebula I Mały Szpinak W Balsamicznym Vi, oraz Suflet z sera pleśniowego z sałatką szpinakową w sosie miodowo-Figowo-balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i podgrzać.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodać kurczaka i gotować około 4 minut na stronie, lub aż gotowane przez i soki uruchomić jasne.
Wyjąć kurczaka i odstawić. Do tej samej patelni, dodać szpinak i gotować tylko do zwiędnięcia, o 1 do 2 protokół.
Zdjąć z patelni i odstawić. Obniżyć ogień do średniego i dodać ocet balsamiczny i bulion z kurczaka na patelni i wymieszać, skrobanie dno patelni, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki.
Dodaj pomidory, doprowadzić do duszenia i gotować 3 do 5 protokół.
Umieścić kuskus w misce do serwowania. Top ze szpinakiem, kurczakiem i sosem balsamiczno-pomidorowym.