Kulki Macy z rosołem z kurczaka
Need a dairy free side dish? Kulki Macy z bulionem z kurczaka mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 161 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Idź do sklepu po cebulę, qt. najlepszej jakości bulion z kurczaka, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szafranowy rosół z kurczaka z kulkami Macy szpinakowej, Maca Ball zupa z klopsikami z kurczaka i bulionem z kurczaka domowej roboty, oraz Rosół Z Kulkami Macy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć jajka, tłuszcz, 1 1/2 łyżeczki. sól, gałka muszkatołowa i 1/8 łyżeczki. pepper. Wymieszać z macą do dobrze wymieszanego posiłku.
Dodaj 3 łyżki. woda, pietruszka i cebula; dobrze wymieszać. Przykryć i schłodzić przez około 20 minut.
W średnim rondlu doprowadzić bulion do wrzenia na dużym ogniu. Za pomocą rąk, kształt zaokrąglone łyżkiz mieszaniną Macy (będzie trzymać się lekko) w kulki i spadek do wrzącego bulionu. Zmniejsz ciepło, przykryj i gotuj delikatnie, aż kulki Macy będą gąbczaste i lekkie w środku (pokrój na 1, aby przetestować), około 30 minut. Doprawiamy zupę do smaku z dodatkiem soli i pieprzu.
Łyżką szczelinową podnieś kulki Macy do misek do serwowania lub turen.
Zalać je gorącym bulionem.