Kulki Macy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Kulki Macy. Ten bezmleczny przepis serwuje 12 i kosztuje 24 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 93 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, sól koszerną, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Kulki Macy, Ciężarek Maca Kulki, oraz Kule Mętne Matzo.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Jajka, olej i przyprawy ubić w misce do mieszania. Złóż macę i wymieszaj, aż do całkowitego włączenia. Przechowywać mieszaninę przykrytą w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Zagotuj 12 szklanek wody w rondlu 4-5-kwartowym. Posmarowanymi rękami rozwałkuj ciasto na około 12 piłek, trochę mniejszych niż rozmiar piłki do ping-ponga i wrzuć do wrzącej wody. Po około 5 minutach kulki Macy zaczną wznosić się na powierzchnię wody i można je delikatnie mieszać. Gotować do podwojenia wielkości, łącznie około 15 minut.
Podawać w rosole lub używać jako kluski do innych zup. Gotowane kulki Macy mogą być przechowywane w lodówce, pokryte wodą, do 3 dni.