Kukurydziane Naleśniki Muffinowe
Corn Muffin Pancakes to śniadanie dla 12 osób. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 127 kalorii. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, olej kuchenny, mieszankę na muffiny kukurydziane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 59 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 33%. Podobne przepisy obejmują Muffin z jagodami i maślanką, Muffin kukurydziany i Południowy Muffin kukurydziany.
Instrukcje
Przygotuj patelnię ze sprayem do gotowania i umieść ją na średnim ogniu.
Wymieszaj mieszankę na muffiny, mąkę, proszek do pieczenia, jajko, mleko i olej kuchenny, aż uzyskasz gładką masę.
Wlać 1/4 szklanki ciasta na patelnię. Gotuj naleśnik, aż na górze i na dole utworzą się bąbelki, będą złotobrązowe, 1 do 2 minut; przewróć i smaż, aż dolna strona uzyska taki sam złotobrązowy kolor jak górna część naleśnika. Powtarzaj, aż ciasto zostanie całkowicie wykorzystane.