Kugel Ziemniaczany
Przepis Kartofel Kugel może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, jajka, Mączka z macy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kugel Ziemniaczany, Kugel Ziemniaczany, oraz Kugel Ziemniaczany.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 °F.
Obierz ziemniaki i ułóż je w kawałkach, przygotowując je do robota kuchennego. Przechowywać w misce z zimną wodą, aż będą gotowe do przetworzenia, ale nie zostawiaj ich tam dłużej niż kilka godzin.
W bardzo dużej misce, ubić razem jajka, aż dobrze wymieszane.
W misce robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze, pulsuj cebulę, aż zostanie bardzo drobno posiekana, ale nie upłynniona. Cebulę zeskrobać do miski z jajkami i wymieszać. Wymieszać z macą.
Odcedzić ziemniaki. W tej samej misce procesora (bez konieczności czyszczenia), w trzech partiach, przetwarzać ziemniaki, aż bardzo drobno posiekane. Kawałki powinny być nie większe niż ziarnko ryżu i w większości mniejsze.
Gdy każda partia ziemniaków jest przetwarzana, natychmiast zeskrobuj ją do sitka umieszczonego nad miską. Za pomocą gumowej szpatułki lub tylnej części łyżki wypchnij wilgoć. Natychmiast wymieszać ziemniaki z mieszanką cebuli i jaj. Wyrzuć płyn i skrobię ziemniaczaną, która osiądzie w misce. Doprawić ciasto solą i pieprzem.
Wlać 2 łyżki oleju roślinnego lub schmaltz do 13 przez 9-calowej patelni do pieczenia, najlepiej szkła. Obróć patelnię, aby pokryć dno i połowę boków olejem lub schmaltz.
Pustą patelnię wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 minut.
Wyjąć naoliwioną patelnię z piekarnika i wlać ciasto ziemniaczane do patelni. Olej pojawi się po bokach patelni, zwłaszcza w rogach. Naciśnij ciasto w pobliżu rogów, aby lekko wypełnić je ciasto ziemniaczane. To dobrze, gdy olej jest na wierzchu ciasta. Dodaje chrupkości.
Skrop pozostałą łyżkę oleju lub stopione schmaltz na powierzchni ciasta.
Piec przez 1 godzinę i 15 minut, aż lekko rumiane.
Pozostaw na co najmniej 15 minut przed krojeniem i podaniem, najlepiej nieco dłużej.
Podawać na ciepło lub ciepło, świeżo pieczone lub odgrzane.
Kugel bardzo dobrze się nagrzewa w piekarniku 177°, odsłoniętym, dzięki czemu góra może dodatkowo się chrupać. Czas nagrzewania zależy od wielkości podgrzanego kawałka i temperatury kugla, gdy wchodzi się do piekarnika. Może być przechowywany w lodówce przez co najmniej cztery dni i przez kilka miesięcy w zamrażarce. Najlepiej rozmrażać przed ponownym podgrzewaniem.