Krewetki po tajsku

Krewetki po tajsku
Przepis krewetki w stylu tajskim jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki królewskie, imbir, chilli i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 59 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pachnące krewetki Tajskie, Pad Thai z krewetkami, oraz Tajska Sałatka z makaronem z wermiszelem z krewetkami.

Instrukcje

1
Składniki marynaty wymieszać i dodać do krewetek. Pozostawić na 5 min. Gotować na grillu: nawlec krewetki na metalowe szaszłyki, umieść na środku grilla na trawie cytrynowej i gotuj przez 2-3 minuty, obracając raz, aż będzie nieprzejrzyste. Trawę cytrynową wyrzucić przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn