Krewetki i kasza z Sukkotaszem

Krewetki i kasza z Sukkotaszem
Krewetki i kasza z Sukkotaszem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 499 kalorii, 21g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka wody, seler, sos tabasco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jesienny Sukkotasz z kaszą Gruyère, Sukkotasz Krewetkowy, oraz Edamame Sukkotash z krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim, ciężkim rondlu zagotować 4 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli; stopniowo ubijać kaszę. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 20 do 25 minut lub aż gruby, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaszaKasza
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Zdjąć z ognia i dodać 1/4 szklanki masła i parmezanu, mieszając, aż ser się rozpuści; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MasłoMasło
SerSer
3
Ciepła 1 łyżka oleju w patelni sauté lub dużej patelni na średnim ogniu; dodać fasolę lima, cebula, seler, i marchew; sauté 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola LimaFasola Lima
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj 1/2 szklanki wody; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Dodać kukurydzę; gotować, odkryte, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
6
Wyjmij warzywa z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju do patelni, i ciepła; dodać krewetki, i gotować 1 do 2 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać szynkę i szalotkę; gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
SzynkaSzynka
9
Dodaj białe wino i gotować na patelni deglaze (mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj mieszankę fasoli lima i połówki pomidorów na patelni. Gotować 1 do 2 minut lub aż do ogrzania. Wymieszać pozostałą 1/4 szklanki masła, sok z cytryny i sos Tabasco; doprawić do smaku solą (około 1/4 łyżeczki) i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Biały PieprzBiały Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Fasola LimaFasola Lima
MasłoMasło
PomidorPomidor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Podawać krewetki i sukkotash na gorącej kaszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
KaszaKasza

Składniki

2(zima)posiekana marchewkaposiekana marchewka2(zima)posiekany selerposiekany seler1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże ziarna kukurydzyświeże ziarna kukurydzy1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipołówki pomidorów winogronowychpołówki pomidorów winogronowych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMielony biały pieprz do smakuMielony biały pieprz do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszynka tasso pokrojona w kostkęszynka tasso pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża fasola limaświeża fasola lima2(zima)oliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula28Orzechy dowolne (posiekane)1/4 szklanki świeżo startego parmezanu1/4 szklanki świeżo startego parmezanu24largeskrewetki surowe, obrane i deveinedkrewetki surowe, obrane i deveined11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól do smakuSól do smaku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszalotka pokrojona w kostkęszalotka pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniegotowana kasza żółta mielona z kamienianiegotowana kasza żółta mielona z kamienia0(może być lub przeglądać)Sos TabascoSos Tabasco1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło niesolone, podzielonemasło niesolone, podzielone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2(zima)1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn