Krewetki i homary i zacier

Krewetki i homary i zacier
Krewetki i homary Bangers i zacier mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 7,58 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 983 kalorii, 44g białka, oraz 46g tłuszczu. 6 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Jeśli masz pod ręką sól morską, sok pomarańczowy, białko jaja i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy obejmują Wegańskie kiełbaski i zacier niskowęglowodanowy! (Bangers & Mash ) , Bangers and Mash, oraz Bangers and Mash.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Dla bangerów: za pomocą maszynki do mięsa lub młynka do żywności zmiel krewetki, homara i czosnek razem w dużej misce. Następnie dodaj do miski pietruszkę, estragon, przyprawę do owoców morza, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, białko jaja i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dobrze wymieszaj łyżką, upewniając się, że nie przesadzisz. Wskazówka: weź odrobinę mieszanki i włóż na sekundę do wrzącej wody, wyjmij i upewnij się, że przyprawa jest dobra. Jeśli potrzebujesz więcej soli lub pieprzu, nadszedł czas, aby to zrobić, zanim napełnisz osłonki. Aby przygotować kiełbaski, zrób mały otwór na końcu osłonki, a następnie zawiąż koniec osłonki w kierunku końca osłonki. Następnie napełnij obudowę zgodnie z instrukcjami dołączonymi do używanego sprzętu lub torbą na ciasto. Podczas napełniania przekręć lub zawiąż obudowę co 5 do 6 cali, aby utworzyć każde ogniwo do końca obudowy, a następnie zwiąż obudowę. Aby ugotować kiełbaski, w dużym rondlu zagotuj wodę, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj linki i gotuj przez 5 do 6 minut. Następnie wyjmij kiełbaski, powtórz proces z pozostałymi kiełbasami, a następnie odstaw do ostygnięcia. Aby podsmażyć lub obrać kiełbaski, na patelni do smażenia na dużym ogniu dodaj 1 łyżeczkę oleju, podsmaż kiełbaski ze wszystkich czterech stron, 1 do 2 minut z każdej strony, a następnie powtarzaj proces, aż wszystkie kiełbaski zostaną ugotowane. Podczas gdy kiełbaski stygną, zacznij przygotowywać ziemniaki. W garnku o pojemności 1 galona zagotuj 10 szklanek wody. Następnie dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości widelca, około 20 minut. Po ugotowaniu wyjmij z wody i odcedź. Następnie za pomocą ricera przetwórz ziemniaki przez ricer (lub młyn spożywczy) do miski. Jeśli nie masz ricera lub młyna spożywczego, możesz użyć miksera z nasadką do trzepaczki, mieszając na wysokim poziomie, aby wygładzić. Po obraniu ziemniaków dodaj masło i dopraw solą i pieprzem. Wykończ gęstą śmietaną, mieszając. Do sosu: w rondelku na średnim ogniu dodaj sok pomarańczowy i cebulę i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz sok do 1/2 szklanki, a następnie dodaj chrzan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Zdejmij z ognia i wymieszaj masło na koniec. Trzymaj ciepło do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Na kiełki: w rondelku na średnim ogniu dodaj olej i podgrzej. Następnie dodaj boczek i gotuj przez 2 minuty, mieszając przez cały czas. Następnie dodaj cebulę i ponownie gotuj przez 2 minuty; cebulę należy zmiękczyć. Następnie odlać patelnię winem. Wymieszaj i dodaj brukselkę, gotując do zrumienienia na brzegach, 8 do 9 minut. Dopraw solą i pieprzem. Do podania ułóż ziemniaki na talerzach i posyp brukselką, a następnie kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
KiełkiKiełki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Skrop sosem i wykończ estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiboczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBrukselka, podzielona i gotowana na parzeBrukselka, podzielona i gotowana na parze1( bakłażany)białko jaja, ubijane na średnie szczytybiałko jaja, ubijane na średnie szczyty11 funt cukinii,posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki11 funt cukinii,posiekany świeży estragonposiekany świeży estragon4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekany świeży estragon do dekoracjiPosiekany świeży estragon do dekoracji3goździkiczosnek, splitczosnek, split1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)olej z pestek winogronolej z pestek winogron1szczyptaSzczypta mielonego białego pieprzuSzczypta mielonego białego pieprzu4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i mielony pieprzSól i mielony pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i mielony biały pieprzSól i mielony biały pieprz2(zima)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chrzan pospolityChrzan pospolity6largesZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowaniaZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowania1Sok z cytrynySok z cytryny113Orzechy dowolne (posiekane)mięso homara, gotowanemięso homara, gotowane1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania50caleosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzieosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzie596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona czerwona cebulacienko pokrojona czerwona cebula11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku11 funt cukinii,(jeśli używasz większych krewetek, grubo posiekaj)(jeśli używasz większych krewetek, grubo posiekaj)454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyćkrewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyć113Orzechy dowolne (posiekane)(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWino białe, do degażowaniaWino białe, do degażowania2(zima)cebula żółta, mała kostkacebula żółta, mała kostka

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Cadre Stone Blossom Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Kadra Kamień Kwiat Sauvignon Blanc
Kadra Kamień Kwiat Sauvignon Blanc
Aromatycznie to wino pęka słonymi cytrusami z pikantnymi zielonymi nutami zielnymi i tiolami z marakui. W tle ślady zielonego jabłka, ogórka i melona z kwiatowymi aromatami egzotycznych przypraw i kolendry. Na nosie zdecydowanie jest atrakcyjna ziemistość, która z powodzeniem łączy się z obietnicą jasnych cytrusów. Wyobraź sobie, że były Sauvignon Blanc pop rocks...to wino jest właśnie tam z wybuchową świeżością na podniebieniu. Nie daj się zwieść energii, to wino ma mnóstwo konsystencji, która wydobywa złożoną kolekcję smaków. Słone owoce cytrusowe prowadzą, a następnie ziemiste zielone nuty ziołowe, które dopełniają melon i brzoskwinia. Wszystko to jest otoczone przepyszną mineralnością. Możesz posmakować wieku i mądrości tych winorośli oraz ich pięciu dekad współistnienia z pobliskim Oceanem Spokojnym. To zdecydowanie nie jest typowy California SB.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn