Krewetki Deviled Eggs
Nigdy nie można mieć zbyt wiele amerykańskich przepisów, więc dać krewetki Deviled jaj spróbować. Na 28 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. 186 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka majonezu, musztardy, czosnku w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 20%. Podobne przepisy to Parsi Deviled Eggs - Indian inspirowane deviled jajka mają kolendry, sok z limonki i miód w nich, aby je pyszne, Krewetki Deviled Eggs, oraz Deviled Eggs & Shrimp.
Instrukcje
Umieść jajka w rondlu w jednej warstwie i napełnij wodą, aby przykryć jajka o 1 cal. Przykryć rondel i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Wyjąć z ognia i pozostawić jaja w gorącej wodzie na 15 minut.
Drenaż. Jajka schłodzić pod zimną bieżącą wodą. Obrać po wystygnięciu. Połowę jajek przekrój wzdłuż i zgarnij żółtka do miski. Żółtka delikatnie rozgnieść widelcem.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać krewetki, zielona cebula, i czosnek w proszku w roztopionym maśle aż, o 4 protokół.
Przenieść krewetki do deski do krojenia i mielone. Wymieszać 3/4 Puchar mielonych krewetek i wszelkie pozostałe płyn z patelni do żółtek jaj; rezerwy pozostałe krewetki do dekoracji.
Dodaj majonez, musztarda, pikle relish, i ostry sos; dobrze wymieszać. Zgarnij mieszaninę do zamykanej plastikowej torby, Zamknij torbę i wycinaj róg z torby nożyczkami, aby utworzyć worek rurowy.
Delikatnie wycisnąć około 1 1/2 łyżki nadzienia do każdej połowy białka.
Udekorować każdy deviled jajkiem z kilku kawałków reserved posiekane krewetki i szczypta posiekanej pietruszki; schłodzić przez co najmniej 30 minut w lodówce przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku