Kreolska Ryba Pieczona
Kreolskie pieczone ryby mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 273 kalorie, 35g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz paprykę, paprykę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantne pieczone ryby i frytki z kreolskim ketchupem, Filety Z Ryb Kreolskich, oraz Kreolska Zupa Rybna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmaż paprykę i cebulę w gorącym oleju w patelni żaroodpornej na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę.
Dodaj wino i gotuj 3 minuty lub do wchłonięcia płynu. Wymieszać pomidory, 1 łyżeczka. Przyprawa Cajun, pieprz i, w razie potrzeby, ostry sos. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 minut.
Posypać 1 stronę filetów z dorsza równomiernie pozostałą przyprawą Cajun.
Umieść filety, przyprawione boki do góry, na mieszance pomidorowej na patelni.
Piec w 350 przez 25 minut lub aż ryby płatki widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.