Kremowy kurczak gotowany z końcówkami szparagów i chrupiącymi ziemniakami zapiekanymi

Kremowy kurczak gotowany z końcówkami szparagów i chrupiącymi ziemniakami zapiekanymi
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj kremowego kurczaka gotowanego z końcówkami szparagów i chrupiącymi ziemniakami au gratin. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 1705 kalorii, 77 g białka i 106 g tłuszczu. Za 10,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką szparagi, kurczaka, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 76%, to danie jest solidne. Pieczone szparagi z chrupiącą szynką prosciutto i jajkiem w koszulce, chrupiąca kremowa zapiekanka z kopru włoskiego i chrupiące zapiekane ziemniaki z rybą są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Kurczaka włóż do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Niesolonego Masła, Miękkiego, Do Natłuszczenia2 łyżki Niesolonego Masła, Miękkiego, Do Natłuszczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone, Miękkie, Do NatłuszczeniaMasło Niesolone, Miękkie, Do Natłuszczenia
3
Zalać winem i bulionem z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Niesolonego Masła, Zimnego, Pokrojonego W Drobną Kostkę4 łyżeczki Niesolonego Masła, Zimnego, Pokrojonego W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
W razie potrzeby dolać wody, tak aby kurczak był przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Dodać marchewkę, seler i cebulę, doprawić solą i pieprzem. Postaw na średnim ogniu i doprowadź do wrzenia. Wyłącz ogień i przykryj patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Odstawiamy na 30 minut, aby kurczak dokończył gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Wyjmij kurczaka z garnka i trzymaj w cieple, zachowując płyn do smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Odcedź 2 szklanki płynu do smażenia w średnim garnku ustawionym na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i zredukować płyn o połowę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Ubić śmietanę i ponownie zredukować o połowę. Przykryj i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Odcedź 1 szklankę płynu do smażenia do innego średniego garnka na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do wrzenia i dodaj końcówki szparagów. Gotuj, aż będą miękkie i jasnozielone, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Odcedź i trzymaj w cieple.
12
Gdy będziesz gotowy do podania, opiecz chleb i posmaruj go 2 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
13
Pozostałe 2 łyżki masła wymieszaj z sosem śmietanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Połóż tost na talerzu, połóż na nim ćwiartkę kurczaka i polej ją sosem śmietanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
15
Udekoruj szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
16
Podawać z końcówkami szparagów i chrupiącymi ziemniakami zapiekanymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
17
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. Nasmaruj 4 płytkie foremki żaroodporne miękkim masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
18
Ziemniaki pokroić w możliwie cienko. Rozłóż warstwę ziemniaków w kokilkach. Dopraw solą i pieprzem i posyp 2 łyżkami sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
19
Dodaj kolejną warstwę ziemniaków, dopraw solą i pieprzem i posyp jeszcze 2 łyżkami sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
20
Ramekiny ułóż na blasze do pieczenia i polej kremem ziemniaki w każdym naczyniu. Posmaruj zimnym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
21
Piec, aż będzie brązowy i chrupiący, od 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn