Krem Migdałowy Parfaits
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj kremu migdałowego Parfaits. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 427 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mleka, migdałów, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cookie' n ' Almond Parfaits, Czekoladowe, migdałowe i bananowe Parfaity, oraz Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz 3/4 szklanki cukru i skrobię kukurydzianą. Stopniowo dodawać mleko, aż będzie gładkie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje i bąbelkami.
W małej misce ubić żółtka; stopniowo dodawać 1 szklankę gorącego mleka. Zwróć wszystko do Pana. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 1-2 minuty lub aż zgęstnieje.
Dodać masło i ekstrakt; dobrze wymieszać. Schłodzić przez 1 godzinę lub do ostygnięcia.
Wlać do sześciu do ośmiu szklanek parfait; posypać okruchami ciasteczek. W misce ubij śmietanę i pozostały cukier, aż uformują się miękkie szczyty. Łyżka do parfaitów. Wyluzuj. Tuż przed podaniem udekoruj wiśniami.