Koulibiaka

Koulibiaka
Koulibiaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 1290 kalorii, 42g białka, oraz 80 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki, soli i pieprzu, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Aby pilaw ryżowy, podgrzać 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w 2 1/2 łyżki cebuli; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i stał półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać ryż i wymieszać do pokrycia z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RyżRyż
3
Wlać 1 szklankę bulionu z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie puszysty i cała ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstaw ryż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
RyżRyż
4
Do sosu, roztopić 1/4 szklanki masła w rondlu na średnim ogniu, aż szczypta mąki posypane do masła po prostu zacznie bańki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Ubić mąkę, tworząc gęstą pastę o konsystencji lukru tortowego. Kontynuuj gotowanie, stale ubijając, aż mąka zmieni kolor na złoty i zacznie pachnieć chlebem tostowym, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
ChlebChleb
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ubij w 2 szklanki bulionu z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i szampan, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wlać sos do pilawu ryżowego, rezerwując około 1/4 go do serwowania, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RyżRyż
8
Rozgrzać kolejny 1/4 szklanki masła na patelni na średnim ogniu. Wymieszać grzyby i gotować do miękkości, o 5 protokół; dodać 1 1/2 szklanki cebuli. Gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Cebulę i grzyby połączyć z mieszanką ryżu i pozostawić do ostygnięcia lekko. Wymieszaj sok z cytryny, posiekane jajka ugotowane na twardo i świeży koperek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
świeży Koperekświeży Koperek
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
JajkoJajko
RyżRyż
10
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia masłem papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
11
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Dodać liście kapusty i gotować, odkryte, aż zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
13
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy liście są zimne, dobrze osuszyć i osuszyć papierowymi ręcznikami lub czystym ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
14
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto francuskie na grubość 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
RolkaRolka
15
Ciasto pokroić na 6 prostokątnych kształtów; powinny być trzy razy szersze niż filety z łososia i 2 cale dłuższe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
16
Ułożyć 2 liście kapusty na każdym prostokącie i przykryć każdy łyżką mieszanki ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
RyżRyż
17
Każdy filet "skórka" ułożyć na wierzchu ryżu, doprawić solą i czarnym pieprzem. Top filety z inną łyżką ryżu; złożyć liście kapusty na filety, aby je zamknąć. Złożone liście wyłożyć na ciasto francuskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
KapustaKapusta
RyżRyż
18
Złożyć krótkie końce ciasta w, a następnie boki razem, aby pakiet; szczypta wzdłuż szwów do uszczelnienia.
19
Umieść wypieki na pergaminie wyłożone blachy do pieczenia szew boki w dół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
20
Wytnij małą szczelinę na środku każdego ciasta, aby działać jako odpowietrznik pary. W misce ubić jajko i 1 łyżkę wody; umyć ciasto umyć jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
21
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wypieki będą głęboko złociste, około 15 minut. Temperatura wewnętrzna łososia powinna osiągnąć 135 stopni F (57 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn