Kotlety schabowe żurawinowo-klonowe

Kotlety schabowe żurawinowo-klonowe
Potrzebujesz bezglutenowego i przyjaznego dla fodmap dania głównego? Kotlety schabowe żurawinowo-klonowe mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Za 2,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 434 kalorie, 33 g białka i 10 g tłuszczu każda. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 850 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka sosu sojowego, galaretki winogronowej, sosu żurawinowego z całych jagód i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Grillowane kotlety schabowe z glazurą klonowo-żurawinową, grillowane kotlety wieprzowe z glazurą klonowo-jabłkową Przepis i kotlety schabowe klonowe są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Kotlety schabowe oprószyć solą i pieprzem. Na dużej patelni podsmaż kotlety na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Ananas, Pokrojony W Włócznieświeży Ananas, Pokrojony W Włócznie
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Krążki Do Posypania Cukierków Z Mlecznej Czekolady, StopioneKrążki Do Posypania Cukierków Z Mlecznej Czekolady, Stopione
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 średnie Czerwone Cebule, Pokrojone W 1/4-calową Kostkę4 średnie Czerwone Cebule, Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
2
Wyjmij i trzymaj w cieple.
3
Na tej samej patelni połącz sos żurawinowy, galaretkę, ketchup i sos sojowy; gotować i mieszać aż do połączenia. Wróć kotlety na patelnię; zalać syropem. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 średnie Czerwone Cebule, Pokrojone W 1/4-calową Kostkę4 średnie Czerwone Cebule, Pokrojone W 1/4-calową Kostkę

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to moje ulubione kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Cava Mestres Reserva Brut 1312 z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Kolor jasnosłomkowy z widocznymi zielonymi refleksami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu świeże, ukazujące doskonałą równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemne i łatwe do picia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn