Kotlety jagnięce z rozmarynem i winogronami
Kotlety jagnięce z rozmarynem i winogronami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 828 kalorii, 38g białka, oraz 66 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.47 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka wina, miodu, świeżo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Jagnięce Rozmaryn, Kotlety Jagnięce Z Rozmarynem, oraz Kotlety Jagnięce Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni ze stali nierdzewnej lub nieprzywierającej rozgrzej olej na umiarkowanie wysokim ogniu. Kotlety jagnięce przyprawiamy 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść kotlety na patelni i posyp 1 1/2 łyżki rozmarynu w przestrzeniach między kotletami. Kotlety gotować przez 5 minut. Obróć i posyp czosnek między kotletami. Gotować kotlety, aż zrobić do smaku, 3 do 5 minut dłużej dla średnio rzadkie.
Usuń kotlety i czosnek i trzymaj w ciepłym miejscu.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z patelni.
Dodać winogrona i pozostałe 1 1/2 łyżki rozmarynu do patelni. Zmniejszyć ogień i gotować, często mieszając, aż winogrona zmiękną, o 8 protokół.
Dodaj wino do patelni i dusić 2 protokół. Wymieszać czosnek i wszelkie soki z jagnięciny, miód, 1/8 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu.
Podawać jagnięcinę polaną winogronami i sosem.
Wariacja: zamiast kotletów schabowych można użyć kotletów baranich, o grubości około jednego cala (w sumie około dwóch funtów). Gotować je trochę mniej niż kotlety schabowe.
Rekomendacja win: Cabernet sauvignon jest klasyczny z jagnięciną, ale Europejski cabernet będzie smakował surowo na tle lekko słodkiego sosu. Zamiast tego spróbuj Kalifornijskiego lub Waszyngtońskiego cabernet, który będzie na tyle owocowy, aby wtopić się w słodycz.