Kotlety jagnięce z miętą Chimichurri

Kotlety jagnięce z miętą Chimichurri
Kotlety jagnięce z miętą Chimichurri mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.35 za porcję. Jedna porcja zawiera 1030 kalorii, 39g białka, oraz 95 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni latynoamerykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać kotlety z jagnięciny, ocet winny, pieprz i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce i miętowe Chimichurri, Kotlety jagnięce pieczone z miętą Chimichurri, oraz Kotlety Jagnięce Z Kolendro-Miętowym Chimichurri.

Instrukcje

1
Posypać kotlety jagnięce solą, odstawić do temp. pokojowej: 
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Wyjąć kotlety z lodówki i posypać ze wszystkich stron koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na pół godziny (dla małych kotletów) do godziny (dla dużych kotletów), aby osiągnąć temperaturę pokojową.
4
Zrobić miętowy SOS chimichurri: albo w robocie kuchennym lub ręcznie, drobno posiekać czosnek, miętę i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
5
Umieść w misce i wymieszaj ocet winny, sól i płatki czerwonej papryki. Wymieszać z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Ocet WinnyOcet Winny
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Posypać czarnym pieprzem po obu mięsnych stronach kotletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
3
Gdy patelnia jest gorąca, umieść kotlety mięsne na patelni. Pozostaw przestrzeń między kotletami, nie tłocz patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Nie przesuwaj kotletów, po prostu pozwól im brązowy, o 2 do 4 minut z każdej strony, w zależności od ciepła patelni i wielkości kotletów. Raz rumiane z jednej strony, odwrócić je i brązowy z drugiej strony. Szybko rozgrzać tłuszczowe i kostne krawędzie kotletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Obniżyć ciepło, aby zakończyć gotowanie: gdy wszystkie boki są rumiane, obniżyć ogień i nadal gotować, aż kotlety jagnięce są wykonane do własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
6
Jagnięcina jest najlepiej rzadka (żywe różowe w środku), nigdy nie bardziej gotowane niż średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
7
Najprostszym sposobem, aby sprawdzić doneness kotletów jest nacisnąć na nich palcem (patrz test palcowy, aby sprawdzić doneness mięsa). Możesz również użyć natychmiastowego odczytu termometru do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Usuń mięso z patelni w temperaturze 120° do 52° dla rzadkich i 130°do 135 ° F dla średnio rzadkich. Niektóre kotlety mogą gotować szybciej niż inne, więc sprawdź je, jak gotować, i wyciągnąć je z patelni, gdy gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Przykryj folią i pozostaw: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Kotlety ułożyć na talerzu i przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
11
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
12
Podawać skropione miętowym sosem chimichurri.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn