Kotlety jagnięce z miętą Chimichurri mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.35 za porcję. Jedna porcja zawiera 1030 kalorii, 39g białka, oraz 95 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni latynoamerykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać kotlety z jagnięciny, ocet winny, pieprz i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce i miętowe Chimichurri, Kotlety jagnięce pieczone z miętą Chimichurri, oraz Kotlety Jagnięce Z Kolendro-Miętowym Chimichurri.
Instrukcje
1
Posypać kotlety jagnięce solą, odstawić do temp. pokojowej:
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Wyjąć kotlety z lodówki i posypać ze wszystkich stron koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na pół godziny (dla małych kotletów) do godziny (dla dużych kotletów), aby osiągnąć temperaturę pokojową.
4
Zrobić miętowy SOS chimichurri: albo w robocie kuchennym lub ręcznie, drobno posiekać czosnek, miętę i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chimichurri
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
5
Umieść w misce i wymieszaj ocet winny, sól i płatki czerwonej papryki. Wymieszać z oliwą z oliwek.
Nie przesuwaj kotletów, po prostu pozwól im brązowy, o 2 do 4 minut z każdej strony, w zależności od ciepła patelni i wielkości kotletów. Raz rumiane z jednej strony, odwrócić je i brązowy z drugiej strony. Szybko rozgrzać tłuszczowe i kostne krawędzie kotletów.
Obniżyć ciepło, aby zakończyć gotowanie: gdy wszystkie boki są rumiane, obniżyć ogień i nadal gotować, aż kotlety jagnięce są wykonane do własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek
6
Jagnięcina jest najlepiej rzadka (żywe różowe w środku), nigdy nie bardziej gotowane niż średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
7
Najprostszym sposobem, aby sprawdzić doneness kotletów jest nacisnąć na nich palcem (patrz test palcowy, aby sprawdzić doneness mięsa). Możesz również użyć natychmiastowego odczytu termometru do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Usuń mięso z patelni w temperaturze 120° do 52° dla rzadkich i 130°do 135 ° F dla średnio rzadkich. Niektóre kotlety mogą gotować szybciej niż inne, więc sprawdź je, jak gotować, i wyciągnąć je z patelni, gdy gotowy.