Koszerny rosół z kulkami Macy
Koszerny rosół z kulkami Macy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz liść laurowy, mielony pieprz, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Maca Ball Rosół (Koszerny), Rosół z kulkami Macy, oraz Rosół z kulkami Macy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić zupę na płycie kuchennej, połącz kurczaka, cebulę, seler, marchew, koperek, liść laurowy i 3 ćwiartki wody w dużym garnku. Doprowadzić wodę do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować, częściowo przykryte, przez co najmniej pięć godzin. Od czasu do czasu odtłuścić powierzchnię zupy, aby usunąć powstającą pianę.
Wyjąć kurczaka i warzywa z bulionu; wyrzucić warzywa. Odcedzić bulion, ostudzić i przechowywać w lodówce przez noc. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny do obsługi, usunąć mięso z kurczaka z kości, i posiekać lub rozdrobnić mięso; przykryć i przechowywać w lodówce.
Aby zrobić zupę w szybkowarze, dodaj kurczaka, cebulę, seler, marchew, koperek, liść laurowy i wodę do szybkowaru zgodnie z Instrukcją w kroku 1, uszczelnij szybkowar i podnieś go do pełnego ciśnienia. Zmniejszyć ogień, utrzymując pełne ciśnienie i gotować przez 30 minut. Pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie.
Usuń kurczaka i warzywa z bulionu. Odcedzić bulion; wyrzucić warzywa. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z kurczaka z kości zgodnie z Instrukcją w kroku
Połączyć olej roślinny, jajka, bazylia, pietruszka, 1 1/2 łyżeczki soli i czarny pieprz w misce; dobrze wymieszać. Wymieszać z mączką Macy, przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Przynieś co najmniej 3 ćwiartki wody lub w razie potrzeby i 1 łyżeczkę soli do wrzenia w dużym garnku. Używając mokrych rąk, delikatnie uformuj mieszankę Macy w kulki o średnicy około 2 cali i upuść je we wrzącej wodzie. Dusić 20 minut.
Odtłuścić schłodzony bulion z kurczaka i włożyć bulion do garnka na średnim ogniu.
Dodać sól do smaku i zarezerwowane gotowanego kurczaka, w razie potrzeby (patrz Cook ' s Note).
Przełożyć ugotowane kulki Macy do rosołu i podgrzać do podania.