Koreański Warzyw Ryżu Miski

Koreański Warzyw Ryżu Miski
Koreańskie warzywa Rice Bowl może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,68 zł / porcja, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 581 kalorii, 18g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, Azjatycki olej sezamowy, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Korean Rice Bowl, Miska Ryżu W Stylu Koreańskim, oraz Koreański Beef Rice Bowl dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż umyć w kilku zmianach zimnej wody, aż woda będzie prawie przezroczysta, a następnie osuszyć na sicie. Doprowadzić ryż i wodę (2 szklanki) do wrzenia w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel, odkryte, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, przykryte, aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
2
Wyjąć z ognia i odstawić, przykryty, 10 minut, a następnie wymieszać ryż od góry do dołu. Trzymaj ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
3
Szpinak dobrze umyć i gotować w garnku 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, mieszając, aż tylko zwiędnie, 15 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Przenieś szczypcami do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, rezerwując wodę do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Odcedzić szpinak i wycisnąć małe garści, aby usunąć jak najwięcej wilgoci. Powrót szpinak gotowania wody do wrzenia, następnie dodać kiełki fasoli i gotować, mieszając, aż po prostu miękkie, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
SzpinakSzpinak
WodaWoda
6
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
7
Trzymając każdą marchewkę pod kątem 45 stopni do krajalnicy, pokrój marchew na cienkie (1/8 cala) zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
8
Przetnij skórę i jędrne mięso cukinii wzdłuż na długie paski za pomocą krajalnicy, unikając centralnego rdzenia z nasionami (Odrzuć rdzeń). Opłucz i osusz łodygi paproci, a następnie odetnij i wyrzuć ciemne lub twarde kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
NasionaNasiona
9
Pokrój paprocie poprzecznie na 2-calowe kawałki.
10
Ciepła 2 łyżeczki oleju roślinnego w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, wirowanie do płaszcz, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté grzyby, 1 łyżeczka czosnku, i 1/4 łyżeczka soli, mieszając, aż grzyby są miękkie, o 3 protokół. Wymieszać 1/4 łyżeczki oleju sezamowego i przelać do małej miski. Wytrzyj patelnię czystym ręcznikiem papierowym. Pracując z każdym warzywem osobno, sauté marchew, cukinia, kiełki fasoli, łodygi paproci i szpinak, każdy w 2 łyżeczkach oleju roślinnego z 1 łyżeczką czosnku i 1/4 łyżeczki soli, w ten sam sposób, a następnie mieszając w 1/4 łyżeczki oleju sezamowego dla każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Olej SezamowyOlej Sezamowy
GrzybyGrzyby
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Przenieść każde warzywo do własnej miski jako gotowane i doprawić solą. 1 łyżeczkę sezamu wymieszać ze szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
WarzywaWarzywa
SzpinakSzpinak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Wytrzeć patelnię czyste i ciepła pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie złamać jajka na patelni i smażyć, aż białka są gotowane i żółtka zaczynają się ustawić, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Podziel ryż między 4 płytkie miski, umieszczając go w kopule. Ułożyć warzywa na wierzchu ryżu i umieścić 1 jajko na wierzchu każdej miski ryżu. Łyżka 1 łyżki pasty paprykowej na każdą porcję, następnie posypać nori i pozostałą łyżeczką sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
WarzywaWarzywa
PieprzPieprz
NoriNori
RyżRyż
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
* Warzywa można gotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić osobno, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Jaja w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JajkoJajko

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn