Kolendra Klucz Limonka Ciasto Bezowe
Kolendra Key Lime bezowe ciasto jest Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 458 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kolendry, cukier granulowany, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Ciasto Z Limonką, oraz Key Lime Hatch Chile Gelato: Jak korzystać z Hatch Chiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać sok z limonki przez drobny sitko do małego rondla i ustawić na małym ogniu.
Dodaj pokruszone nasiona kolendry (nie używaj młynka, lub proszek będzie zbyt drobny) i podgrzewaj ciecz, aż zacznie bąbelkować na krawędziach.
Zdjąć z ognia. Przykryć i pozostawić nasiona i płyn do ostygnięcia przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieścić krakersy graham w misce robota kuchennego z solą i cukrem. Proces przez około 30 sekund, aż Grahamów są jednolite, małe okruchy.
Dodać roztopione masło i pulsować aż włączone. Naciśnij mieszaninę na dno i boki sprężynyformularz (boki skorupy powinny wynosić tylko około 1 1/2 cala). Schłodzić ciasto w lodówce przez 15 minut, a następnie piec przez 1
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia Skórki. Obniżyć piekarnik do 163°.
Wlać sok z limonki przez drobny sitko i wyrzucić nasiona kolendry. W misce robota kuchennego połącz słodzone mleko skondensowane, żółtka jaj, sok z limonki i skórkę. Uruchom procesor przez 10 sekund, a następnie zatrzymaj się, zeskrobaj boki i uruchom ponownie przez kolejne 10 sekund. Zeskrobać mieszaninę na dno schłodzonej skorupy.
Piec w temperaturze 325 ° F przez 14 do 17 minut, aż będzie jędrne, ale nadal jiggles w środku (uważaj, to ciasto będzie ustawione bardzo szybko). Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie umieścić ciasto w lodówce, aby całkowicie schłodzić, przez co najmniej trzy godziny.
Przed podaniem: Rozgrzej piekarnik na piecu i ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej. Napełnij średni rondel jedną czwartą pełną wodą. Ustaw rondel na średnim ogniu i przynieś wodę do gotowania na wolnym ogniu.
Połącz białka, pozostały cukier i szczyptę soli w żaroodpornej misce miksera elektrycznego i umieść na rondlu.
Ubijać stale, aż cukier się rozpuści, a białka są ciepłe w dotyku, od 3 do 3 i 1/2 minuty. Test przez pocieranie między palcami.
Przenieść miskę do miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijać, zaczynając od niskiej prędkości, stopniowo zwiększając się do wysokiej, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, około 10 minut. Rura lub zawirować bezę na górze ostudzonego ciasta i umieścić ciasto pod brojlerem i obserwować, czy ostrożnie, góra powinna brązowy, ale nie palić, i szybko się zmienia. Schłodzić przez 10 minut, posypać skórką, następnie podawać.