Kolacja: fasola Fava z grillowaną cukinią i domowymi grzankami

Kolacja: fasola Fava z grillowaną cukinią i domowymi grzankami
Dzisiejsza Kolacja: fasola Fava z grillowaną cukinią i domowymi grzankami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 938 kalorii, 33g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odebrać kilka bagietki, tymianek, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kolacja: Bucatini z fasolą Fava, Kolacja: makaron z fasolą Fava, czerwoną papryką i boczkiem, oraz Dziś Kolacja: zapiekanka z kurczaka z smalcem, fasolą Fava i wiosennymi ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Przynieś garnek osolonej wody do wrzenia i gotować fasolę Fava odkryte, aż fasola będzie po prostu miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Przełożyć do miski pełnej lodowatej wody, aby szybko schłodzić i ustawić kolor, a następnie zdjąć fasolę ze skórek i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
W międzyczasie ubij razem 2 łyżki oliwy z oliwek z 1 ząbkiem mielonego czosnku, tymiankiem i łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dodać chleb i wrzucić do płaszcza, a następnie piec przez 10 minut, mieszając raz w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
5
Końcówki cukinii pokroić w paski, następnie skropić oliwą z oliwek i kilkoma szczyptami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
6
Rozgrzać patelnię grillową (lub regularna patelnia będzie działać) na dużym ogniu i kratce lub gotować cukinię przez około 2 protokół/side, aż gotowane, ale nie papkowaty. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
7
Wrzucić cukinię, fasolę fava i miętę z pozostałym czosnkiem, sokiem z cytryny i łyżką oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem, następnie przekładamy do miseczek i topujemy grzankami i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie PlasterkiKapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
Fasola FavaFasola Fava
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
GrzankiGrzanki
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Serw.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia86
Magazyn