Koktajl z krewetek i kopru włoskiego
Przepis na koktajl z krewetek i kopru włoskiego można w około 22 minuty. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako napój. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga krewetek królewskich, liści trybuli, ząbków czosnku i liści sałaty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Koktajl Krewetkowy, Koktajl Krewetkowy Dla Dwojga, oraz Ciasto filo z krewetkami i koprem włoskim.
Instrukcje
Aby zrobić rouille, użyj tłuczku i zaprawy, aby rozgnieść chili i czosnek na gładką pastę. Przynieś szafran na wolnym ogniu z 4 łyżkami wody. Do majonezu wymieszać wodę szafranową, czosnek i chili i wstawić do lodówki, aż będzie gotowa do użycia.
Koper posiekać na ćwiartki, wyjąć rdzenie i użyć japońskiej mandoliny lub ostrego noża, aby pokroić tak cienko, jak to możliwe. Doprowadzić patelnię wody do wrzenia i blanszować Koper przez 1 min, aż tylko zwiędnie.
Odcedzić i wrzucić do lodowatej wody.
Odcedzić ponownie i użyć ściereczki, aby wycisnąć cały nadmiar wody, a następnie pozostawić w lodówce.
Aby zmontować naczynie, doprawić koper włoski cukrem, solą, przyzwoitym mieleniem pieprzu i sokiem z cytryny.
Większość ogonów krewetek przeciąć na pół, zachowując jeden na każdą porcję.
Pokrojone krewetki wymieszać z koprem włoskim, następnie dodać posiekany trybulany i estragonu i tyle rouille, aby związać wszystko razem (około 6-7 łyżek). 6-8 kieliszków do martini napełnić do połowy mieszanką kopru włoskiego.
Wymieszane liście ułożyć na wierzchu, następnie cały ogonek krewetki, a następnie skropić sokiem z kopru włoskiego, który zbierze się na dnie miski.
Podawać od razu z klinem cytryny.