Klopsiki Szwabskie (Fleischkuechle)
Swabian klopsiki (Fleischkuechle) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jeśli masz masło, majeranek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 15 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Klopsiki Szwabskie (Fleischkuechle), Schwabischer Kartoffelsalat (Sałatka Ziemniaczana Ze Szwabii), oraz Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea).
Instrukcje
Wlać mleko do miski; bułki moczyć w mleku przez około 15 minut.
W dużej misce umieścić namoczone w mleku bułki, wołowinę, wieprzowinę, jajka, cebulę, pietruszkę, majeranek, czosnek, sól i pieprz; wymieszać rękoma, aż do równomiernego połączenia. Podzielić mieszaninę na osiem porcji i zwinąć je w kulki. Spłaszczyć kulki, aby 1-calowe grube paszteciki.
Roztopić masło na dużej patelni. Smażyć każdy patty w roztopionym maśle, aż mięso osiągnie temperaturę wewnętrzną 160 stopni F (72 stopnie C), około 6 minut z każdej strony. Można je podawać na ciepło lub na zimno.