Klasyczny Gravlax

Klasyczny Gravlax
Klasyczny Gravlax może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 12 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cukru, Skórka z cytryny, filet z łososia w środkowej części i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Gravlax, Gravlax, oraz Gravlax z pracami.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 4 składniki.
2
Posypać jedną trzecią mieszaniny soli w dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia. Ułóż 1 połówkę łososia, skórkę w dół, w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Posypać jedną trzecią mieszaniny soli i koperkiem. Wierzch z pozostałą połową łososia, Skórka do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
KoperKoper
SólSól
4
Pozostałą mieszaninę soli rozprowadzić na wierzchu łososia. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
SólSól
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Umieść żeliwną patelnię lub inny ciężki przedmiot na łososia, aby ją zważyć; przechowywać w lodówce 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Usuń patelnię; odstawić. Odkryj łososia; ostrożnie obróć stos łososia. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
7
Umieść patelnię na łososia, i przechowywać w lodówce 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Usuń patelnię; odstawić. Odkryj łososia; ostrożnie obróć stos łososia. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
9
Umieść patelnię na łososia, i przechowywać w lodówce 12 godzin. Zeskrobać i wyrzucić Koper i mieszaninę soli; wyrzucić płyn. Łosoś do płukania.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
KoperKoper
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Łososia pokroić w plastry o grubości 1/8 cala. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn